HerNews.gr
Beauty

Αντιγήρανση: Η κατάλληλη φροντίδα για το ώριμο δέρμα

Η αντιγήρανση έχει ως χαρακτηριστικά την λιγότερη ελαστικότητα και μια πιο ξηρή αίσθηση. Αυτά λοιπόν είναι τα πρώτα σημάδια μιας ώριμης επιδερμίδας. Όμως με τη σωστή φροντίδα και τη σωστή αντιγηραντική κρέμα, το δέρμα σας θα παραμείνει ελαστικό για περισσότερο.

Περιποιηθείτε το ώριμο δέρμα σας με εντατική αντιγηραντική φροντίδα, ώστε να παραμένει σφριγηλό και πάντα περιποιημένο.

Τα πρώτα σημάδια ενός ώριμου δέρματος

Το δέρμα αρχίζει να γερνά βιολογικά στις γυναίκες μεταξύ 25 και 30 ετών. Τα πρώτα εμφανή σημάδια γήρανσης του δέρματος είναι συχνά η έλλειψη ελαστικότητας και η απώλεια υγρασίας. Δεν μπορεί πλέον να αποθηκεύει την υγρασία τόσο εύκολα και η ξηρότητα μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ερεθισμό.

Το ώριμο δέρμα χάνει επίσης την ελαστικότητά του και μπορεί να εμφανιστούν οι πρώτες κηλίδες μελάγχρωσης, κυρίως στην άνω περιοχή του θώρακα και στους βραχίονες, καθώς αυτές οι περιοχές εκτίθενται συχνότερα στις ακτίνες UV.

Η απώλεια κολλαγόνου έχει επίσης ως αποτέλεσμα το ώριμο δέρμα να γίνεται πιο λεπτό και η παραγωγή σμήγματος να μειώνεται. Όταν το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητά του, βαθουλώματα και κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστούν πιο συχνά στο άνω μέρος των μηρών.

Αντιγηραντική ρουτίνα ομορφιάς για ώριμο δέρμα

Το ώριμο δέρμα πρέπει να προετοιμαστεί καλά ώστε να απορροφά καλύτερα τα προϊόντα ομορφιάς. Επομένως, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα scrub μία φορά την εβδομάδα. Αυτό θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα σας θα φαίνεται πιο λείο αμέσως.

Επίσης το ώριμο δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες φροντίδας από το νεανικό δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να αλλάξετε την ρουτίνα ομορφιάς σας και να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη αντιγηραντική κρέμα που είναι διαθέσιμη.

Για να διασφαλίσετε ότι περιποιήστε αποτελεσματικά το δέρμα σας, βρείτε πλούσιες λοσιόν σώματος με συσφικτική δράση. Επιλέξτε ένα προϊόν με θρεπτικά συστατικά, όπως το αμυγδαλέλαιο.

Εκτός από τη σωστή φροντίδα του δέρματός σας, μια θετική στάση μπορεί να είναι η μεγαλύτερη φόρμουλα αντιγήρανσης. Η παλιά παροιμία είναι αλήθεια: είσαι τόσο μεγάλη, όσο νιώθεις! Ντυθείτε μοντέρνα και αφήστε την εσωτερική σας ομορφιά να ακτινοβολήσει στον κόσμο, εξάλλου αυτή είναι η διαχρονική ομορφιά!

Αφυδατωμένο δέρμα: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Top 3 tips για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου .. χωρίς δάκρυα

Her News b

Glass nails: Το Korean beauty αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ήρθε για να μείνει!

HerNewskl

Selena Gomez: Δημιούργησε την πιο ρομαντική τάση στο ανοιξιάτικο μανικιούρ

HerNewskl