HerNews.gr
Health

Πέντε πράγματα για καλύτερο ύπνο

Η ρουτίνα που έχουμε για τον ύπνο είναι πολύ σημαντική. Ανεξάρτητα από το πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορείτε να κοιμηθείτε, ο ποιοτικός ύπνος επηρεάζει το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα σας.

Η ρουτίνα για τον ύπνο καθορίζει τη γενική σας ευεξία, την υγεία, το πώς θα φαίνεται το δέρμα σας, ακόμη και τη λογική σας. Μόνο όταν είστε καλά ξεκούραστες έχετε τη δυνατότητα να περάσετε τη ζωή σας με περισσότερες δυνάμεις. Όλοι ξέρουμε πόσο κυκλοθυμικοί μπορούμε να είμαστε όταν είμαστε κουρασμένοι, σωστά;

Επίσης ο ύπνος είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή στιγμή για να ξεκουραστεί το σώμα και το μυαλό σας. Ενώ κοιμόμαστε, το σώμα μας στην πραγματικότητα δουλεύει σκληρά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το σώμα σας αναδομεί τους μύες που έχετε ασκήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας

Είτε πρόκειται για υπερβολική δουλειά, προβλήματα άγχους, αλλαγές στη ζωή σας, γενική αϋπνία ή ότι χαζεύετε στο Instagram,  εδώ είναι 5 συμβουλές ύπνου που θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν καλύτερο ύπνο.

Αποδέσμευση

Βρείτε στον εαυτό σας μια δραστηριότητα που σας επιτρέπει την πλήρη απεμπλοκή από την ημέρα. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από γιόγκα, μέχρι ένα ζεστό μπάνιο, διαλογισμό ή απλά ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική. 

Χαμηλώστε τα φώτα

Για να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να πείτε στο σώμα σας να χαλαρώσει, βεβαιωθείτε ότι τα φώτα στο σπίτι σας είναι χαμηλά τη νύχτα. Για να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μπορείτε να ανάψετε ένα αρωματικό κερί.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

Όταν επιστρέφετε σπίτι μετά τη δουλειά φορέστε άνετα ρούχα για καλύτερο ύπνο. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα προς το σώμα σας ότι η δουλειά τελείωσε και τώρα όλα έχουν να κάνουν με τη χαλάρωση. 

Κάντε την κρεβατοκάμαρά σας το καταφύγιό σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κοιμάστε στη ζωή σας κατά μέσο όρο; 26 χρόνια! Τρελό, σωστά! Επομένως, καλύτερα να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας το μέρος που αγαπάτε περισσότερο στο σπίτι σας. Κοιμάστε καλύτερα όταν είναι πραγματικά σκοτεινά στο δωμάτιο; Επενδύστε σε καλές κουρτίνες. Προτιμάτε να κοιμάστε σε πιο κρύο δωμάτιο;

Φροντίστε να ρυθμίσετε τη θερμότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Η κρεβατοκάμαρά μας πρέπει να είναι το δωμάτιο που περιμένετε με μεγάλη ανυπομονησία κάθε μέρα που επιστρέψετε στο σπίτι.

Επενδύστε σε καλά κλινοσκεπάσματα

Στα πλαίσια του να έχετε μια άνετη κρεβατοκάμαρα θα χρειαστείτε ένα καλό στρώμα, καλά και βαμβακερά σεντόνια και παπλώματα. Πρέπει να σας αρέσει το κρεβάτι σας και να μπορείτε να χουχουλιάζετε όσο θέλετε.

Τι είναι το Σύνδρομο Νυχτερινής Πρόσληψης Τροφής (Night Eating Syndrome- NES);

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις οφθαλμικές σταγόνες

Her News

Ποιες τροφές σε βοηθούν να κοιμάσαι καλύτερα;

HerNews ka

Υγεία: Η απώλεια στενού συγγενή αυξάνει τον κίνδυνο για θάνατο από καρδιακή ανεπάρκεια

Her News