HerNews.gr
Health

Πόσα οφέλη έχει το πεπόνι για την υγεία μας;

Το πεπόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κι έχει υπέροχη γεύση.

Ας δούμε ποια είναι και τα οφέλη του για την υγεία μας.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Το πεπόνι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο και της χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο. Αυτοί οι παράγοντες έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν θετικά τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Περιέχει θρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών

Το πεπόνι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των γερών οστών, όπως το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Κ και το μαγνήσιο. Συγκεκριμένα, βοηθά στην καταπολέμηση της διάσπασης της οστικής πυκνότητας με την πάροδο του χρόνου.

Βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Η τακτική κατανάλωση φρούτων, όπως το πεπόνι, σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη και σχετικών επιπλοκών στην υγεία. Αυτό οφείλεται στις φυτικές ίνες και σε άλλα θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία που βρίσκονται σε αυτά τα φρούτα.

Υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες και νερό

Το πεπόνι είναι περίπου 90% νερό και περιέχει επίσης ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο και ασβέστιο. Αυτός ο συνδυασμός νερού και θρεπτικών συστατικών το κάνει ένα εξαιρετικό φρούτο για ενυδάτωση. Οπότε μετά από μια προπόνηση φροντίστε να τρώτε πεπόνια!

Υποστηρίζει το υγιές δέρμα

Το πεπόνι υποστηρίζει το υγιές δέρμα τόσο με τις ενυδατικές του ικανότητες (που περιγράφονται στο προηγουμένως), όσο και με την υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη προάγει την παραγωγή κολλαγόνου για καλύτερη ελαστικότητα στο δέρμα μας και βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από τις βλάβες του ήλιου!

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Η βιταμίνη C είναι αναμφισβήτητα πιο γνωστή για το ρόλο της στην υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και το πεπόνι είναι γεμάτο με αυτήν!

Το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύπλοκο και απαιτεί μια ευρεία γκάμα θρεπτικών συστατικών για να λειτουργεί σωστά με τη βιταμίνη C να είναι ένα κρίσιμο συστατικό.

Έρευνες υποδεικνύουν ότι η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C από τη διατροφή μπορεί να θεραπεύσει διάφορες λοιμώξεις, όπως το κοινό κρυολόγημα.

Τελικά πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Το ουίσκι βελτιώνει την υγεία του δέρματος- Ισχυρισμοί νέας μελέτης

HerNews ka

Fast food: Οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε

Her News

Λαμπερά εγκαίνια στον Πειραιά για το “Femme” του γυναικολόγου Παντελή Μεσσαρόπουλου

Her News