HerNews.gr
Health

Το ουίσκι βελτιώνει την υγεία του δέρματος- Ισχυρισμοί νέας μελέτης

Συστατικά που προέρχονται από το εθνικό ποτό της Σκωτίας, το ουίσκι, έχει αποδειχθεί ότι έχουν θετικά αποτελέσματα στο δέρμα.

Αυτό περιλαμβάνει την ελαχιστοποίηση του πρηξίματος και της φλεγμονής, την εξομάλυνση της ερυθρότητας και την προστασία από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Robert Gordon (RGU) του Aberdeen ανακάλυψαν ότι το υποπροϊόν pot ale που παράγει ουίσκι, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης ως ζωοτροφή, είχε αντιοξειδωτικές ιδιότητες όταν εφαρμόζεται στο δέρμα.

Η κύρια εστίασή τους είναι η ενσωμάτωση των θρεπτικών συστατικών και των πολυφαινολών του ουίσκι σε καλλυντικά για το δέρμα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή είναι η πρώτη μελέτη του είδους της που χρησιμοποιεί υποπροϊόντα ουίσκι για να εξετάσει την κυτταρική αντιοξειδωτική ικανότητα.

Η Zaza & Cruz, μια εταιρεία φυσικής περιποίησης δέρματος με έδρα το Inverness, συμμετείχε στη μελέτη και τώρα χρησιμοποιεί το συστατικό στα δικά της προϊόντα.

Μετά από αρκετές απορρίψεις, η ιδρύτρια της εταιρείας Rebecca Hastings μπόρεσε να πάρει δείγματα από ένα αποστακτήριο στην πόλη Dingwall των Highland για να συμπεριληφθούν στις δοκιμές.

Στη δεκαετία του 1970, μια ιαπωνική επιχείρηση ανακάλυψε ότι η διαδικασία ζύμωσης για sake μαγιά είχε θετικά οφέλη για το δέρμα. Αυτό ήταν που πυροδότησε την πρώιμη μελέτη της RGU.

Προστατεύοντας την υγεία της καρδιάς σας

Σύμφωνα με το WebMD , το ουίσκι είναι μια εξαιρετική πηγή πολυφαινολών, των φυτικών αντιοξειδωτικών που έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πολυφαινόλες στο ουίσκι μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη (LDL), αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη (HDL) και μειώνουν τα τριγλυκερίδια (λίπος στο αίμα).

Σε αντίθεση με τις επιδράσεις απόφραξης των αρτηριών της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, οι ευεργετικές επιδράσεις της καλής χοληστερόλης είναι καλά τεκμηριωμένες. Η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και του εγκεφαλικού μπορεί να εξαρτάται από τη διατήρηση των επιπέδων εκεί που θα έπρεπε.

Θεραπεία συμπτωμάτων κρυολογήματος

Το ουίσκι έχει τη δυνατότητα να διαστέλλει προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία, σύμφωνα με το WebMD. Η λήψη μικροσκοπικών δόσεων για την ανακούφιση από τη συμφόρηση βλέννας στα ιγμόρεια και το στήθος σας, βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Αυτή η επίδραση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση άλλων συμπτωμάτων κρυολογήματος και γρίπης, όπως ο βήχας και ο συριγμός.

Οδηγίες του CDC για το ουίσκι

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) 2020-2025 Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για Αμερικανούς συνιστούν ότι οι ενήλικες σε νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να επιλέξουν να μην πίνουν ή να πίνουν με μέτρο περιορίζοντας την πρόσληψη σε 2 ποτά για τους άνδρες και 1 ποτό για τις γυναίκες, τις ημέρες όταν καταναλώνεται αλκοόλ, για να μειωθεί ο κίνδυνος βλαβών που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Επιπλέον, οι κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν επίσης ότι όσοι δεν πίνουν ήδη αλκοόλ δεν πρέπει να αρχίσουν να πίνουν για κανένα λόγο. Επίσης, όσοι έχουν νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ θα πρέπει να πίνουν μέτρια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη σιδήρου

Her News

ΕΟΔΥ: Τι ξέρουμε για τον ιό Langya που ανιχνεύτηκε στην Κίνα

Her News

Τροφές που μειώνουν το στρες

Her News