HerNews.gr
Beauty

Συμβουλές για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου

Το να προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου μπορεί να μοιάζει σαν ένα ατελείωτο παιχνίδι αναμονής. Ενώ τα μαλλιά είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ιστός στο ανθρώπινο σώμα, ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης είναι 0,5 έως 1,7 εκατοστά τον μήνα. Αυτό μπορεί να σου φαίνεται πολύ λίγο, ειδικά όσο πιο πολύ θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου.

Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις μια διαφορετική βούρτσα μαλλιών, να μην χρησιμοποιείς συχνά πιστολάκι, να αλλάξεις το λάδι μαλλιών ή να βελτιώσεις τη διατροφή σου.

Παρακάτω μοιραζόμαστε μερικές καλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μακρύνεις πιο γρήγορα τα μαλλιά σου.

Κόψε συχνά τις άκρες των μαλλιών σου

Το κούρεμα δεν κάνει τα μαλλιά σου να μεγαλώνουν πιο γρήγορα, αλλά όταν απαλλάσσεσαι από τις σπασμένες άκρες, αυτό κάνει κάνει τα μαλλιά να δυναμώσουν και να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Σε τελική ανάλυση, οι σπασμένες άκρες μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια μήκους των μαλλιών σου και σίγουρα δεν βοηθάνε με τη λάμψη, τον όγκο και την απαλότητα.

Ακολούθα μια σωστή διατροφή

Το να έχεις μακριά, δυνατά μαλλιά δεν εξαρτάται μόνο από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Εξαρτάται επίσης από το τι βάζεις στο σώμα σου. Προτίμησε τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, τα δομικά στοιχεία των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των κρεάτων κι άλλων πηγών. Επίσης οι γυναίκες που δεν το χορταίνουν συχνά βιώνουν περισσότερη πτώση μαλλιών.

Πρόσθεσε μια υγιεινή για τα μαλλιά βιταμίνη στη ρουτίνα σου

Ένα συμπλήρωμα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Αναζήτησε μια πολυβιταμίνη που είναι κατάλληλη για την υγεία των μαλλιών σου. Αυτές περιέχουν σημαντικές βιταμίνες όπως βιοτίνη και C και B που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία των μαλλιών.

Τριπλό λούσιμο

Λιγότερο σαμπουάν και περισσότερη ενυδάτωση

Το πόσο συχνά λούζεσαι με σαμπουάν επηρεάζει πραγματικά την υγεία των μαλλιών. Το λούσιμο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα επιτρέπει στα φυσικά έλαια να διεισδύσουν στα μαλλιά σας, επιτρέποντάς τους να ενυδατωθούν και να επανορθωθούν. Όμως εκτός από το σαμπουάν χρειάζεσαι και μια βαθιά μαλακτική κρέμα για να βοηθήσει στην αποφυγή ζημιάς.

Περιποίηση μαλλιών μετά την παραλία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Επιδερμικός φραγμός: Πώς θα καταλάβετε αν έχει καταστραφεί;

HerNewskl

Maskne: Πως να αντιμετωπίσω τα σπυράκια που προκαλέι η μάσκα

Her News b

Έλενα Χριστοπούλου: Υιοθέτησε το πιο classy μανικιούρ του 2023

HerNewskl