HerNews.gr
Beauty

Επιδερμικός φραγμός: Πώς θα καταλάβετε αν έχει καταστραφεί;

Επιδερμικός φραγμός: Πώς θα καταλάβετε αν έχει καταστραφεί;

Η νεότερη τάση ομορφιάς αναμφίβολα βασίζεται σε προϊόντα που προστατεύουν τον όρο “επιδερμικός φραγμός”.

Αυτό μας οδηγεί σε μία πολύ σημαντική ερώτηση:

Τι είναι ο επιδερμικός φραγμός;

Επιδερμικός φραγμός: Πώς θα καταλάβετε αν έχει καταστραφεί;

Επίσης, ο επιδερμικός φραγμός αναφερόμενςο ως “υγρασίας φράγμα” ή “οξεοπελέκη”, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το επιφανειακό στρώμα του δέρματός σας.

Η επιδερμίδα μας έχει τρία βασικά στρώματα: Την επιδερμίδα, το εξωτερικό στρώμα του δέρματος· το δέρμα, το μεσαίο στρώμα του δέρματος που περιέχει κολλαγόνο, ελαστίνη και το νεύρο και την αιμάτωση του δέρματος· και το υποδόριο λίπος που αποτελεί ένα φράγμα μεταξύ του δέρματος και των μυών.

Επιδερμικός φραγμός: Πώς θα καταλάβετε αν έχει καταστραφεί;

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο επιδερμικός φραγμός;

Αρχικά,  έχει δύο σημαντικές λειτουργίες: Να κρατά τα καλά στοιχεία μέσα και τα κακά έξω. Προστατεύει το εσωτερικό του σώματος από φυσικούς τοξίνες (όπως ρύπανση και επιβλαβείς χημικούς παράγοντες) και από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Το φράγμα του δέρματος βοηθά επίσης το σώμα να κρατήσει τη φυσική υγρασία του αποτρέποντας την απώλεια νερού διαμέσου του δέρματος.

Ενδείξεις Κατεστραμμένου Φράγματος του Δέρματος

Η διαταραχή στις βασικές λειτουργίες του φράγματος του δέρματος μπορεί να παρουσιαστεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων:

Αυτές οι καταστάσεις προκαλούνται εν μέρει από μια γενετική ανωμαλία στο φράγμα του δέρματος. Ωστόσο, επιπλέον βλάβη στο φράγμα του δέρματος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση των παρακάτω καταστάσεων:

  • Χρόνιος ερεθισμός του δέρματος
  • Πρήξιμο του δέρματος Ξηρό
  • Θαμπό δέρμα
  • Υπερβολικός χρωματισμός του δέρματος
  • Λοιμώξεις του δέρματος Καθυστερημένος επούλωση πληγών

Τι μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή του;

  1. Κάπνισμα
  2. Έλλειψη ύπνου
  3. Στρες
  4. Διατροφή που είναι ελλιπής  από θρεπτικά συστατικά
  5. Ρύπανση Άνεμος
  6. Υπεριώδης ακτινοβολία
  7. Συχνό πλύσιμο των χεριών
  8. Χρήση καθαριστικών που αφαιρούν τα φυσικά έλαια από το φράγμα του δέρματος
  9. Υπερβολική χρήση απολεπιστικών οξέων
  10. Χρήση σκληρών φυσικών απολεπιστικών

Πώς να τον προστατέψετε;

Απλοποίηστε τη ρουτίνα περιποίησης σας!

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο (αλλά αποτελεσματικό) καθαριστικό για το δέρμα

Ο ρύποι του περιβάλλοντος βλάπτουν το δέρμα και για αυτόν τον λόγο  είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλα τα απομεινάρια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το δέρμα.

Επίσης, είναι σημαντικό να προστατεύσετε αυτά τα φυσικά κεραμίδια και έλαια που αποτελούν την κόλλα στο φράγμα του δέρματος. Η ιδανική ρουτίνα καθαρισμού αφαιρεί το μακιγιάζ, μικροσωματίδια ρύπανσης  χωρίς να αφαιρεί το δέρμα.

Επιδερμικός φραγμός: Πώς θα καταλάβετε αν έχει καταστραφεί;

Ανάλογα με τον αριθμό των προϊόντων που έχετε στο δέρμα, μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα «διπλό καθαρισμό» για να το επιτύχετε αυτό.

Ένα σερουμ ή μια ενυδατική κρέμα έχει σχεδιαστεί με στόχο τη διατήρηση του φραγμού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα τα οξέα και/ή το ρετινόλη, αλλά ισορροπήστε αυτά τα συστατικά με προϊόντα που σχεδιάστηκαν για να υποστηρίξουν το φραγμό του δέρματος.

Επιπλέον, μπορείτε είτε να εφαρμόσετε αυτά τα συστατικά μαζί με τα ενεργά σας συστατικά, είτε να τα χρησιμοποιήσετε τις ημέρες που δεν χρησιμοποιείτε τα ενεργά σας συστατικά. Συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και πετρολάτο. 

Αναζητήστε μια πολυχρηστική ενυδατική κρέμα

Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες έχουν μια συνδυαστική δράση εμολιντικών και υγραντικών. Τα υγραντικά προσελκύουν και δένουν το νερό, αυξάνοντας την περιεκτικότητα του δέρματος σε νερό. 

Θεραπείες κατά των φλεγμονών

Μόλις το δέρμα ερεθίζεται, συνήθως όλα μπορούν να  επιδεινώσουν αυτή τη φλεγμονή. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να  αποφύγετε τα ενεργά προϊόντα απολέπισης όταν το δέρμα αισθάνεται λίγο ευαίσθητο και αντί αυτού εφαρμόστε το καταπραϋντικό σας σερουμ ή ενυδατική κρέμα.

Για πιο σημαντικές φλεγμονές, όπως η ροδόχρους ή η εκζέματα, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο με ειδίκευση στον τομέα για τη θεραπεία της φλεγμονής. Συνήθως, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αντέξετε μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων μόλις η βασική σας κατάσταση είναι καλά διαχειρίσιμη.

Δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες βέβαια για το ευαίσθητο δέρμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Kate Middleton: Έκανε την πιο σικάτη αλλαγή στα μαλλιά της

HerNewskl

Barbara Palvin: Η εκθαμβωτική της εμφάνιση στο Φεστιβάλ της Βενετίας

HerNewskl

Mocha Manicure: Το φθινοπωρινό μανικιούρ που ταιριάζει σε κοντά νύχια!

HerNewskl