HerNews.gr
Health

Συνήθειες που αποτρέπουν δερματικές παθήσεις

Αν έχετε κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες, μπορείτε να αποτρέψετε ορισμένες δερματικές παθήσεις, που σχετίζονται με την έκθεση στον ήλιο.

Ο ήλιος σας παρέχει την απαραίτητη βιταμίνη D, αλλά η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και ανάπτυξη δερματικών παθήσεων όπως το μελάνωμα.

Παρά αυτούς τους κινδύνους, υπάρχουν πολλές επιλογές ρουτίνας και τρόπου ζωής που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας προστατεύεται πλήρως από τον ήλιο.

Αναζητήστε τη σκιά

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο ήλιος είναι πιο ζεστός και λαμπερός μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς μπορείτε να προστατεύσετε καλύτερα το δέρμα σας, όταν βρίσκεστε έξω, αυτές τις ώρες. Δέντρα, στέγαστρα και κτίρια θα βοηθήσουν στην παροχή κατάλληλης σκιάς.

Επιλέξτε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας είναι με ρούχα. Τα μπλουζάκια, τα καπέλα και τα γυαλιά ηλίου παρέχουν αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο. Απλά επιλέξτε ρούχα με υφάσματα βαμβακερά, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

Να φοράτε αντηλιακό καθημερινά

Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις. Οπότε θα σας συνιστούσαμε να φοράτε μια αντηλιακή λοσιόν με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 όλο τον χρόνο, αυξάνοντας το SPF την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Το δέρμα του προσώπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Επομένως το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι επιλέξετε ένα αντηλιακό ειδικά για το πρόσωπο, που θα το προστατεύει. Μπορεί επίσης να έχει και καλλυντικά αποτελέσματα. Το σώμα και τα άκρα σας, ιδιαίτερα το ντεκολτέ και η πλάτη σας, πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο με ένα αντηλιακό που θα παρέχει υψηλή προστασία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φυλλικό οξύ: Γιατί είναι τόσο απαραίτητο για τον οργανισμό!

Her News

Ουρολοιμώξεις: Ο εφιάλτης των γυναικών – Γιατί κολλάνε πιο εύκολα από τους άντρες;

HerNews ka

Ο υγιεινός τρόπος ζωής καθυστερεί την γήρανση

Her News