HerNews.gr
Health

Ο υγιεινός τρόπος ζωής καθυστερεί την γήρανση

Οι γυναίκες στα 40 και στα 50 τους παρατηρούν σιγά σιγά τα πρώτα σημάδια από την γήρανση. Είτε πρόκειται για την υφή, είτε για την ενυδάτωση του δέρματος, αναπτύσσουν διάφορα προβλήματα με τη συνολική τους εμφάνιση και υγεία. Κι αυτό είναι απολύτως φυσικό. Αλλά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να γερνάτε με χάρη.

Θυμηθείτε, δεν είναι μόνο να ζήσετε περισσότερο αλλά να ζείτε πιο υγιείς! Αλλά, επιτρέψτε μας να σας πούμε, το να καθυστερήσετε την γήρανση δεν σημαίνει να φαίνεστε 20 όταν είστε 40. Σημαίνει, να ζείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να έχετε αρκετή σωματική και ψυχική δύναμη σαν να είστε 20. Αυτό είναι που θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση να νιώσετε όμορφα όσο μεγαλώνετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να νικήσετε τη γήρανση προτού φτάσει σε εσάς. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε το δεύτερο μισό την πιο ικανοποιητική φάση της ζωής σας.

Φροντίστε το δέρμα σας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και επίσης η προστατευτική του ασπίδα. Μας προστατεύει από τα μικρόβια και βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το φροντίζετε καλύτερα για να το κάνετε ισχυρό προστατευτικό από διάφορα εξωτερικά στοιχεία. Τώρα, για να το κάνετε να φαίνεται καλύτερο και υγιές, πρέπει να ακολουθείτε ορισμένους “χρυσούς κανόνες”.

Μην βγαίνετε έξω χωρίς να βάλετε αντηλιακό και μην βασίζεστε σε χημικά προϊόντα για να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο.

Κάντε συχνό έλεγχο δέρματος από αξιόπιστους δερματολόγους και μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε. Αποφύγετε το πολύ μακιγιάζ, αφήστε το δέρμα σας να αναπνεύσει. Μην ξεχνάτε να τρώτε πράσινα λαχανικά. Είναι γεμάτα με ισχυρά αντιοξειδωτικά και καθυστερούν την γήρανση.

Κάντε τη σπονδυλική σας στήλη πιο δυνατή

Καθώς πλησιάζετε στα 40 σας, η σπονδυλική στήλη αρχίζει να χάνει τη δύναμή της. Με την ηλικία, αρχίζουμε επίσης να χάνουμε την οστική μας πυκνότητα. Ειδικά εμείς οι γυναίκες μπορούμε πιο εύκολα να υποφέρουμε από οστεοπόρωση. Θα σας βοηθήσει όμως το να κρατάτε ίσια την πλάτη όταν κάθεστε κι ενώ περπατάτε. Προσπαθήστε επίσης να μην κοιμάστε ανάσκελα και μην σηκώνετε βάρη.

Επιμείνετε σε μια ρουτίνα καλού ύπνου

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι υποτιμούν τη σημασία μιας καλής ρουτίνας ύπνου, οι κακές συνήθειες ύπνου έχουν πολλές παρενέργειες. Πρώτον, επηρεάζει τη διάθεσή σας και μειώνει τη συγκέντρωση. Επηρεάζει την υφή του δέρματος και εμποδίζει την ικανότητα του σώματός σας να αντεπεξέρχεται στις καθημερινές δραστηριότητες. Έτσι, για να βελτιώσετε τον κύκλο του ύπνου σας, πρέπει να ακολουθείτε μια ρουτίνα ύπνου. Επίσης όσο πιο καλά κοιμάστε στα 30 σας, τόσο θα καθυστερήσετε την γήρανση μετά τα 40.

Tips για ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά Ζεν: Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα

Her News

Lockdown: Ποιος εθισμός αυξήθηκε ραγδαία

Her News b

Υπερκόπωση: Τι την προκαλεί, ποια τα συμπτώματα & τι λύσεις προτείνουν οι ειδικοί

HerNews ka