HerNews.gr
Ταξίδια

Κορυφαίοι πέντε προορισμοί στην Πελοπόννησο

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν τα διαμάντια της ηπειρωτικής Ελλάδας και κυρίως τους όμορφους προορισμούς της Πελοποννήσου.

Ποιοι είναι λοιπόν οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί στους οποίους συρρέουν οι ταξιδιώτες στη νότια ελληνική χερσόνησο; 

Μονεμβασιά, η παλαιότερη καστροπολιτεία της Ευρώπης

Μονεμβασιά: Ένας ανερχόμενος προορισμός στην Ελλάδα

Πολλοί ταξιδιώτες δεν συνδέουν την Ελλάδα με κάστρα, αλλά στην πραγματικότητα, η παλαιότερη συνεχώς κατοικημένη καστροπολιτεία σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται στην Ελλάδα: η Μονεμβασιά! Αυτή η εκπληκτική ιστορική πόλη της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου απέχει περίπου τέσσερις ώρες οδικό ταξίδι από την Αθήνα. Τα αυτοκίνητα συνήθως δεν επιτρέπονται εντός των τειχών του κάστρου, επομένως οι περισσότεροι τουρίστες είτε μένουν στην ίδια την πόλη είτε ακριβώς πάνω από τον πεζόδρομο από την ηπειρωτική χώρα.

Αρεόπολη και Μάνη

Αρεόπολη Ηλιοβασίλεμα στη Μάνη

Στη βραχώδη χερσόνησο της Μάνης συρρέουν εδώ και χρόνια Έλληνες ταξιδιώτες. Τον τελευταίο καιρό, διεθνείς τουρίστες έχουν ανακαλύψει τη μοναδική κουλτούρα της Μάνης, καθώς και τα κρυστάλλινα, γαλάζια νερά και τις απομονωμένες παραλίες της. Η κύρια πόλη της χερσονήσου της Μάνης είναι η Αερόπολη. Με πολλά πέτρινα κτίρια και σοκάκια,  θυμίζει κάτι από παλιό παραμύθι.

Μεθώνη, Το Πρώην Ενετικό Φρούριο

Μεθώνη Μεσσηνίας Πελοποννήσου

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία της Πελοποννήσου, η Μεθώνη αποτελούσε ενετική οχύρωση. Μέχρι σήμερα, οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν γύρω από το γιγάντιο ενετικό φρούριο που έχει απομείνει στην πόλη της Μεθώνης και να μάθουν για την ιστορία της πόλης.

Η κοντινή Κορώνη έχει επίσης το δικό της κάστρο, και οι δύο πόλεις έχουν γραφικά καταστήματα, ταβέρνες και δρόμους που οι τουρίστες θα απολαύσουν να εξερευνήσουν.

Πύλος, μια παλιά πόλη που απολαμβάνει μια αναγέννηση

Πύλος

Παλαιότερα γνωστή ως Ναβαρίνο, η Πύλος απολαμβάνει μια αναγέννηση ως κορυφαίος προορισμός της Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια. Χάρη εν μέρει στην κατασκευή του γιγαντιαίου πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino , οι τουρίστες συρρέουν σε αυτή τη γοητευτική πόλη της Μεσσηνίας.

Η Πύλος και οι γύρω πόλεις διαθέτουν όμορφους παραθαλάσσιους περιπάτους και εστιατόρια. Οι φιλικές προς τους τουρίστες παραλίες, όπως η παραλία Γλώσσα και ο Ρωμανός, βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη.

Φενεός

Λίμνη Δόξα στην περιοχή Φενεός της Πελοποννήσου

Για τους τουρίστες που αναζητούν μια φθινοπωρινή ή χειμερινή απόδραση στην Ελλάδα στα βουνά, ο Φενεός μπορεί να είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Βρίσκεται στη βόρεια Πελοπόννησο, η περιοχή φημίζεται για τις μικρές παραδοσιακές ορεινές πόλεις της, καθώς και για τα τοπικά φαγητά της. Τα δημοφιλή κοντινά αξιοθέατα περιλαμβάνουν τη γραφική λίμνη Δόξα και το παρεκκλήσι της Παναγίας, χτισμένο σε ένα άνοιγμα σε τοίχο βράχου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η 26χρονη που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και βγάζει 170.000$ ετησίως ταξιδεύοντας

Her News

Τα νησιά στα οποία δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Her News

Τα καλύτερα θέρετρα σε όλο τον κόσμο

Her News