HerNews.gr
Beauty

Βιταμίνη C: Σε ποια ηλικία είναι κατάλληλη να τη χρησιμοποιείς;

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα σημαντικό συστατικό στην περιποίηση του δέρματος και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την όψη του. Όπως αναφέρεται, η καθαρή βιταμίνη C μπορεί να συσσωρευτεί στο δέρμα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και για τον λόγο αυτό δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται καθημερινά.

Βιταμίνη C:  Σε ποια ηλικία είναι κατάλληλη να τη χρησιμοποιείς;

Συγκεκριμένα, πρέπει να διαλέγετε ένα προϊόν με 10 έως 15% ασκορβικό οξύ σε pH 3,5 ή χαμηλότερο, που επιτρέπει τη συσσώρευση της βιταμίνης C στους ιστούς του δέρματος για ένα επιθυμητό διάστημα. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε το προϊόν αυτό τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, αντί να το εφαρμόζετε καθημερινά.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα με τη συγκεκριμένη βιταμίνη  που έχουν επιστημονικά τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα και να τηρείτε τις συστάσεις των ειδικών για τη σωστή εφαρμογή και χρήση τους. Δεν είναι μόνο η συγκέντρωση το σημαντικό, αλλά και παράγοντες όπως το pH και η αντηλιακή προστασία που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του συστατικού.

Βιταμίνη C: Σε ποια ηλικία είναι κατάλληλη να τη χρησιμοποιείς;

Η ειδικότητα της βιταμίνης C οφείλεται στην αστάθειά της. Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την βιταμίνη C μαζί με άλλα δραστικά συστατικά για να βοηθήσετε στην προστασία του δέρματος. Για τις ημέρες που δεν χρησιμοποιείτε βιταμίνη C, η νιασιναμίδη είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Η νιασιναμίδη είναι αντιοξειδωτική και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος, ενώ παράλληλα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Βιταμίνη C:  Σε ποια ηλικία είναι κατάλληλη να τη χρησιμοποιείς;

Το κύριο πρόβλημα με τη βιταμίνη C είναι η σταθερότητά της. Αν δεν έχει πολύ σταθερή σύνθεση, μπορεί εύκολα να οξειδωθεί, με αποτέλεσμα να αλλάξει χρώμα από πορτοκαλί σε καφέ. Όταν αυτό συμβαίνει, η βιταμίνη C έχει χάσει την αποτελεσματικότητά της, και είναι σημάδι ότι πρέπει να απορριφθεί το προϊόν. Έτσι, συνιστάται να ψάχνετε για σταθερές φόρμουλες βιταμίνης C ώστε να απολαμβάνετε τα οφέλη του αποτελεσματικού αυτού συστατικού.

Συνιστάται από την ηλικία περίπου των 25 ετών και μετά, σύμφωνα με ειδικούς. Αυτό συμβαίνει διότι κατά την εν λόγω ηλικία, τα ένζυμα που αποδομούν το κολλαγόνο αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, και η βιταμίνη C βοηθά στη διεγέρση της σύνθεσης κολλαγόνου. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για τη διατήρηση της νεανικότητας και την προστασία του δέρματος από την πρόωρη γήρανση.

Επιλέγοντας προϊόντα με σταθερή φόρμουλα  και χρησιμοποιώντας την από την προτεινόμενη ηλικία, μπορείτε να ενισχύσετε τη φυσική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος και να διατηρήσετε την υγιή του όψη και υφή..

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Φουρέιρα: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στα μαλλιά της και της ταιριάζει όσο τίποτα!

HerNewskl

Ρυτίδες: Πώς να τις επιβραδύνετε με φυσικό τρόπο;

HerNewskl

Bangs: Οι παραλλαγές που θα επικρατήσουν στα μαλλιά φέτος

HerNewskl