HerNews.gr
Beauty

Συμπεριλάβετε την βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Όταν αισθάνεστε πεσμένες και ότι πρόκειται να αρρωστήσετε, πιθανότατα θα αρχίσετε να φορτώνεστε με βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό, είτε σε μορφή βιταμινών, είτε σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αλλά κάνετε το ίδιο για το δέρμα σας όταν το αισθάνεστε λίγο άτονο;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς αυτή η βιταμίνη μπορεί να βελτιώσει την υφή και την ποιότητα του δέρματος σε λίγες μόνο ημέρες.

Τι το ιδιαίτερο έχει η βιταμίνη C;

Κάθε μέρα, το δέρμα εκτίθεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο ήλιος, η ρύπανση και το στρες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να έχουν επιζήμιο αντίκτυπο στο δέρμα. Αυξάνουν την ταχύτητα της διαδικασίας γήρανσης. Το δέρμα φαίνεται θαμπό και οι ρυτίδες πιο έντονες.

Ένα αντιοξειδωτικό όπως η βιταμίνη C μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας το δέρμα να καταπολεμήσει τις βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες. 

Ποια είναι η παγίδα;

Το ένα μειονέκτημα της βιταμίνης C είναι ότι είναι ένα εύθραυστο αντιοξειδωτικό που αποδομείται γρήγορα όταν εκτίθεται σε οξυγόνο, νερό ή θερμότητα. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε ορό βιταμίνης C, για παράδειγμα, η ισχύς του αρχίζει να μειώνεται μόλις ανοίξετε το καπάκι. 

Ένα συστατικό, πολλά ονόματα

Εάν αναζητάτε ένα καθαριστικό προσώπου, μια ενυδατική κρέμα ή έναν ορό που περιλαμβάνει βιταμίνη C, να έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να επισημανθεί με μερικές διαφορετικές ονομασίες, όπως ασκορβικό οξύ. Είναι επίσης συνετό να ελέγχετε την ισχύ για να πάρετε μια ιδέα για την αποτελεσματικότητά της. Οτιδήποτε μεταξύ 10% με 15% είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία με βιταμίνη C

Όλοι έχουμε περιόδους του χρόνου που θέλουμε να κάνουμε το δέρμα μας να λάμπει, όπως η περίοδος των γάμων. Επίσης κάποιες φορές το δέρμα μας μπορεί να φαίνεται πιο θαμπό. Τότε είναι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία με βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη θα σας βοηθήσει πραγματικά να διατηρήσετε το δέρμα λαμπερό και υγιές.

Πρέπει να φοράμε αντηλιακό σε εσωτερικούς χώρους;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο κόκκινο βερνίκι νυχιών με βάση την επιδερμίδα σας

HerNews ka

Short Hair Don’t Care

Her News b

Pumpkin Spice Makeup: Η πιο φθινοπωρινή τάση στο μακιγιάζ!

HerNewskl