HerNews.gr
Beauty

Πώς ο καιρός μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας

Με την επιστροφή του φθινοπώρου, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε κάποιες όχι και τόσο διασκεδαστικές αλλαγές στο δέρμα σας. Μπορεί να είναι παρόμοια με τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν όταν ο χειμώνας γίνεται άνοιξη και όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Για παράδειγμα, το δέρμα σας μπορεί να αισθάνεται σφιχτό ή να φαίνεται πιο ξηρό από το συνηθισμένο. Αν είστε επιρρεπείς στην ακμή, ίσως τα σπυράκια σας να είναι πιο έντονα από ποτέ. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτές οι  αλλαγές στο δέρμα σας μπορεί μάλλον να αποδοθούν στη μετάβαση των εποχών.

Πώς ο καιρός επηρεάζει το δέρμα σας

Στο δέρμα αρέσει η συνοχή, οπότε όταν παράγοντες, όπως ο καιρός, αλλάζουν, είναι σαν ένα σοκ για το σύστημα. Οι γρήγορες διακυμάνσεις του καιρού μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα μας καθώς προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον. Για παράδειγμα, καθώς μεταβαίνουμε από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, η θερμοκρασία και η υγρασία θα πέφτουν γρήγορα. Η επιδερμίδα θα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να διατηρήσει επαρκή ενυδάτωση καθώς ο κρύος καιρός και ο άνεμος αρχίζουν να χτυπούν.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, απώλεια ενυδάτωσης και φλεγμονή. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τη συνολική κατάσταση της υγείας του δέρματός σας.

Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται επειδή ο φραγμός του δέρματος διαταράσσεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο σε φλεγμονές και ερεθισμούς.

Δεν είναι μόνο η θερμοκρασία που προκαλεί αυτές τις δερματικές παθήσεις. Η ξαφνική αλλαγή του καιρού, σε συνδυασμό με επακόλουθες αλλαγές στον τρόπο ζωής που κάνουν οι άνθρωποι καθώς γίνεται πιο δροσερό, όπως το ζεστό ντους συμβάλλει στην προαναφερθείσα ξηρότητα και φλεγμονή που σχετίζεται με αυτή τη μεταβατική περίοδο.

Αντηλιακή κρέμα

Πώς μπορείτε να φροντίσετε την επιδερμίδα

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Για αρχή, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και το φθινόπωρο στο χειμώνα, όπου η υγρασία είναι πολύ χαμηλότερη, περιορίστε το ντους σε όχι περισσότερο από πέντε λεπτά. Επίσης μην κάνετε μπάνιο με καυτό νερό. Χρησιμοποιείστε ένα απαλό και θρεπτικό αφρόλουτρο και μετά απλώστε μια ενυδατική κρέμα στο σώμα.

Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από το ντους και αναζητήστε συστατικά όπως γλυκερίνη, κεραμίδια και υαλουρονικό οξύ.

Τρόποι για να καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Golden hour skin: Mε ποιον τρόπο θα καταφέρεις το απόλυτο look του καλοκαιριού;

HerNewskl

Σκιές ματιών: Καλύτερα χρώματα για μπλε μάτια

Her News

Το ξηρό δέρμα χρειάζεται ορό με υαλουρονικό οξύ

Her News