HerNews.gr
Ελλάδα

Νέα Αγχίαλος: Έκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας – Χτυπάνε καμπάνες για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται απο Νέα Αγχίαλο, με τις φλόγες από το πύρινο μέτωπο να πλησιάζουν την περιοχή και τους κατοίκους να απομακρύνονται. H φωτιά καίει από την Τετάρτη και αυτή την ώρα ακούγονταν συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αποθήκη υπάρχουν βόμβες 1.000 και 2.000 λιβρών και όπλα όπως πύραυλοι ΗΑΑRM. 

Στη Νέα Αγχίαλο επικρατεί κατάσταση συναγερμού, με τις καμπάνες στις εκκλησίες να χτυπούν, ώστε να φύγουν και οι τελευταίοι κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με αναφορές, ακούγονταν εκρήξεις και ότι έσπασαν τζάμια από το ωστικό κύμα, καθώς προηγήθηκαν τρεις εκρήξεις.

Yπάρχουν φόβοι ότι έχουν πάρει φωτιά οι αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγα Μάχης.

Οι εκρήξεις είναι τόσο ισχυρές που στην ευρύτερη περιοχή έχουν σπάσει τζάμια, με σκάφη του Λιμενικού αλλά και ιδιωτών να φτάνουν στο λιμάνι της περιοχής προκειμένου να παραλάβουν κατοίκους και τουρίστες και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο στον Βόλο.

Η πυρκαγιά στις Μικροθήβες μπήκε στο στρατόπεδο των πυρομαχικών με συνέπεια να σημειωθούν εκρήξεις.

Οι φλόγες πέρασαν, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Κρύο, καταιγίδες & χιόνια φέρνει ο «Διομήδης»

Her News b

Κατάρα: Αυτός είναι ο επικίνδυνος ελληνικός δρόμος – Οι οδηγοί τον διασχίζουν με δική τους ευθύνη

Her News

Καιρός: Βροχές καταιγίδες & χαλαζοπτώσεις – 20αρια στην Αττική

HerNews ka