HerNews.gr
Ταξίδια

Θάλασσα ή βουνό: Ποιες διακοπές να διαλέξετε;

Όταν σκεφτόμαστε τις καλοκαιρινές διακοπές, έχουμε αμέσως στο μυαλό μας την παραλία, τον ήλιο και την χαλάρωση. Αφού δουλέψατε όλο τον χρόνο, ήρθε η στιγμή να ξεκουραστείτε λίγες μέρες μακριά από το καθημερινό άγχος. Εσείς όμως είστε για θάλασσα ή για βουνό;

Διακοπές δίπλα στη θάλασσα

Η χαλάρωση και η ηρεμία που προσφέρει η θάλασσα είναι οι ιδανικές διακοπές για πολλούς. Αφού περάσατε τις μέρες σας σε ένα γραφείο χωρίς να μπορείτε να απολαύσετε τις ακτίνες του ήλιου, ήρθε η ώρα να πάρετε λίγο καθαρό αέρα. Και τι καλύτερο από τον αέρα της θάλασσας για να αναζωογονήσει το σώμα σας και να γεμίσει με ιώδιο. 

Για να ξαναδώσετε χρώμα στο χλωμό δέρμα σας μετά τον χειμώνα, μη διστάσετε και επιλέξτε έναν παραλιακό προορισμό. Αφήστε τα πόδια σας να αναπνεύσουν περπατώντας ξυπόλυτες σε ψιλή άμμο και νερό.

Μάσκες και αναπνευστήρες στο χέρι και τα καθαρά νερά σας προσφέρουν μια εξαιρετική πανίδα και χλωρίδα για να ανακαλύψετε.

Διακοπές στο βουνό

Τον χειμώνα, μπορείτε να πάτε διακοπές στο βουνό για να απολαύσετε το χιόνι και να κάνετε σκι. Αλλά και το καλοκαίρι είναι ευχάριστο να πάτε στα βουνά για να πάρετε μια μεγάλη ανάσα φρέσκου, καθαρού αέρα.

Επίσης χάρη στο υψόμετρο θα απολαύσετε πολλά οφέλη για το σώμα και τη διάθεση σας. Μπορεί και να μαυρίσετε πιο γρήγορα στο βουνό παρά στη θάλασσα. 

Το να πηγαίνετε στο βουνό το καλοκαίρι είναι μια καλή εναλλακτική. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αποφύγετε το πλήθος στις παραλίες. Και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού απολαύστε ένα ήπιο κλίμα και τα δροσερά βουνά με τη μεγάλη δυνατότητα για περιπάτους που σας προσφέρουν αυτές οι περιοχές. 

Κεφαλονιά: Ένα νησί που αξίζει να επισκεφτείς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελληνικές παραλίες στις 25 πιο όμορφες του κοσμου

Her News

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κρήτη

HerNews ka

Άνδρος: Στους κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς του κόσμου το 2022

Her News