HerNews.gr
Health

Πόνοι περιόδου: Φυσικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν

Οι πόνοι περιόδου ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες και συχνά σχετίζονται με το πόσο “βαριά” περίοδο έχουν. Η ροή αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου μας μπορεί να παίξει ρόλο στους πόνους. Ενώ μια βαρύτερη από τη μέση ροή απαιτεί μια επίσκεψη στον γιατρό σας για να αποκλειστεί οποιαδήποτε ιατρική διαταραχή, είναι εξίσου σημαντικό για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν μια τέτοια ροή να γνωρίζουν πώς μπορούν να έχουν μια πιο άνετη εμπειρία σε πιο δύσκολες περιόδους.

Προετοιμάστε το σώμα σας

Εάν γνωρίζετε την τάση του σώματός σας να έχει μια πιο βαριά περίοδο, θυμηθείτε ότι το σώμα σας χρειάζεται επίσης να αναπληρώσει το χαμένο αίμα από κάθε κύκλο. Αυξήστε την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε σίδηρο στη διατροφή σας.

Προσθέτοντας μερίδες πράσινων λαχανικών, ψημένων ρεβιθιών, κι άλλων τροφών πλούσιων σε σίδηρο βοηθάτε το σώμα σας να δημιουργήσει περισσότερο αίμα κι έτσι αναπληρώνει την ποσότητα που χάνεται σε κάθε κύκλο.

Ακολουθούν μερικές αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που σχετίζεται με τους πόνους περιόδου.

Τσάι κανέλας

Οι πιο βαριές περίοδοι είναι φυσιολογικά πιο συχνές κατά την εφηβεία και την εμμηνόπαυση. Δοκιμάστε να πιείτε τσάι με κανέλα. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής κι απομακρύνει τη ροή του αίματος από τη μήτρα, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της εμμηνορροϊκής ροής.

Κρύες κομπρέσες

Η εφαρμογή κρύων επιθεμάτων στο κάτω μεσαίο τμήμα οδηγεί σε αγγειοσύσπαση των φλεβών που μειώνει τη ροή του αίματος. Είναι ιδανικό να εφαρμόσετε την παγοκύστη για 20 λεπτά και να την επαναλάβετε μερικές φορές.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι γνωστό για τις ιδιότητες του, που βοηθάνε στην απώλεια βάρους.  Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της εμμηνορροϊκής ροής εάν καταναλώνεται καθημερινά. Απλά ένα κουταλάκι του γλυκού σε λίγο ζεστό νερό μία ή δύο φορές την ημέρα βοηθά.

Τσάι με τζίντζερ

Το τσάι με τζίντζερ βοηθά στην πρόληψη της υπερβολικής απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου. Είναι μια από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη βαριά αιμορραγία της περιόδου. 

Ο καύσωνας επιδεινώνει τα συμπτώματα της περιόδου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ουρολοίμωξη: Που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται

Her News

6 Χαλαρωτικά χόμπι για να ξεκινήσετε το καλοκαίρι

Her News

Δεν χάνετε βάρος με την Keto; 4 λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε

Her News