HerNews.gr
Health

Δεν χάνετε βάρος με την Keto; 4 λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε

Εάν ακολουθείτε την Keto δίαιτα, αλλά δεν χάνετε βάρος μετά από μερικές εβδομάδες, μπορεί να αρχίσετε να αναρωτιέστε το γιατί.

Μερικοί όχι μόνο δυσκολεύονται να χάσουν τα επίμονα κιλά, αλλά μπορεί ακόμη και να καταλήξουν να πάρουν βάρος όταν ακολουθούν την Keto δίαιτα.

Ακολουθούν 4 από τα πιο κοινά λάθη που μπορείτε να κάνετε.

1. Η κατανάλωση υδατανθράκων στην Keto δίαιτα είναι πολύ υψηλή

Ο περιορισμός των υδατανθράκων είναι απαραίτητο μέρος της κετογονικής δίαιτας. Εάν τρώτε πάρα πολλούς υδατάνθρακες, δεν θα χάσετε κιλά. Στην Keto δίαιτα πρέπει να τρώτε 30 έως 50 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων την ημέρα και να επιλέγετε υδατάνθρακες πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, όπως σκούρα πράσινα και φυλλώδη λαχανικά.

2. Τρώτε πάρα πολλές θερμίδες

Αν και μπορεί να μην χρειάζεται να μετράτε θερμίδες στην κετογονική δίαιτα, η συστηματική πλήρωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες μπορεί να επιβραδύνει την απώλεια βάρους στη Keto δίαιτα και να εμποδίσει την πρόοδό σας. 

3. Τρώτε πάρα πολλή πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι απολύτως απαραίτητη για πολλές πτυχές της υγείας. Ωστόσο, εάν τρώτε πάρα πολύ πρωτεΐνη, σε μια Keto δίαιτα, μπορεί πραγματικά να μετατραπεί σε γλυκόζη στο σώμα και να σας εμποδίσει να φτάσετε τους στόχους σας. Επιδιώξτε να λαμβάνετε περίπου το 15 με 20% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων από πρωτεΐνες κα επιμείνετε σε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

4. Πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από τη διατροφή σας

Η απώλεια βάρους υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που βάζετε στο πιάτο σας. Στην πραγματικότητα, άλλοι παράγοντες όπως η στέρηση ύπνου, η σωματική αδράνεια, ακόμη και το άγχος μπορούν να σας εμποδίσουν να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Εάν έχετε πάρει βάρος και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, πρέπει να σκεφτείτε πέρα από τη διατροφή σας. Ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ιατρικά ζητήματα μπορεί να παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ο υποθυρεοειδισμός και η αντίσταση στην ινσουλίνη, μπορούν όλα να συμβάλουν στην αύξηση βάρους και στην αντίσταση στην απώλεια βάρους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι αντιμετώπισης της λιγούρας

Her News b

Διαταραχές κύκλου: Οι αλλαγές στην περίοδο

Her News

Βιταμίνες: Αυτές είναι που θα καθυστερήσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

HerNewskl