HerNews.gr
Παιδί

Νέοι γονείς: Tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

Πριν το πρώτο μπάνιο του μωρού σας, στη θάλασσα χρησιμοποιήστε το νερό στο σπίτι για να αναπτύξετε τη γνωστική μάθηση. Επίσης έτσι θα αρχίσετε να μαθαίνετε στο μωρό σας το νερό. Δοκιμάστε στην ασφάλεια της μπανιέρας να κάνετε απαλούς θορύβους πιτσιλίσματος, όπως κάνει η θάλασσα. Χρησιμοποιήστε και μια ποικιλία από κατάλληλα παιχνίδια για να παίξετε μαζί. Είναι σημαντικό για ένα μωρό να έχει ήδη μια μικρή εξοικείωση με το νερό πριν πάτε στη θάλασσα. 

Το πρώτο μπάνιο του μωρού σε μια θάλασσα

Πάντα θα πρέπει να κρατάτε το μωρό σας από τα χεράκια του και να βρίσκεστε σε εγρήγορση για να μην πιει καθόλου νερό. Μείνετε στα ρηχά όπου μπορείτε να καθίσετε και να το κρατήσετε με ασφάλεια. Μην πηγαίνετε πολύ μακριά, καθώς το νερό μπορεί ξαφνικά να γίνει πολύ βαθύ σε ορισμένες παραλίες.

Αν το έχετε ήδη πάει σε μαθήματα κολύμβησης μπορεί να του αρέσει να κολυμπάει στην πισίνα, αλλά να μην αισθάνεται το ίδιο για τη θάλασσα. Δώστε λίγο χρόνο για να συνηθίσει και πράξτε αναλόγως.

Βέβαια εξίσου σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία. Αν το μωρό σας είναι κάτω από έξι μηνών, κρατήστε το μακριά από τον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείτε να παρέχετε επιπλέον προστασία στον ήλιο χρησιμοποιώντας μακριά αντηλιακά ρούχα και καπέλο για τον ήλιο. Αλλά, θα πρέπει επίσης να μιλήσετε με τον παιδίατρο για το πώς να προστατεύσετε καλύτερα το μωρό σας από τον ήλιο.

Όταν παίρνετε ένα νεογέννητο στην παραλία, χρησιμοποιήστε μία πολύ καλή σκηνή παραλίας για να το κρατήσετε στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Για μια μέρα στην παραλία, η σκηνή μπορεί να κάνει την εξόρμηση με το μικρό σας πολύ όμορφη και να αποφύγετε τα εγκαύματα από τον ήλιο.

Η σκηνή εξασφαλίζει προστασία από τον ήλιο. Ταυτόχρονα όμως παρέχει στα μωρά ένα μέρος για να πάρουν έναν υπνάκο ή ακόμα και να παίξουν.

Πώς να κάνετε οικογενειακές διακοπές χωρίς άγχος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Δεν θέλω να πάω σχολείο»: Γιατί το παιδί έχει άρνηση

Her News

Νεογέννητο: Η λίστα με τα απαραίτητα για την επιστροφή στο σπίτι απο το μαιευτήριο

Her News

Εμβολιασμός σχολικής κοινότητας: Τι μέλλει γενέσθαι

Her News