HerNews.gr
Διεθνή

Πορτογαλία: Σε αναπηρικό αμαξίδιο ο Πάπας Φραγκίσκος – Συναντήθηκε με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς

Η αυτοκινητοπομπή του Πάπα διασχίζει τους δρόμους της Λισαβόνας.

Ο κόσμος ζητωκραυγάζει ενθουσιασμένος.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο ντε Σόουζα, του επεφύλαξε ιδιαιτέρως ενθουσιώδη υποδοχή από την πρώτη στιγμή που το αεροσκάφος που τον μετέφερε στη στρατιωτική αεροπορική βάση της Λισαβόνας, Φίγκο Μαδούρο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι και υποβαστάζεται στις μετακινήσεις του μετά τις τελευταίες περιπέτειες με την υγεία του.

Αυτό δεν τον εμπόδισε να εκφράσει την αμέριστη χαρά του που βρισκόταν μαζί με νέα παιδιά στην Πορτογαλία.

Ο σκοπός της επίσκεψης του ήταν να παραβρεθεί στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας και διεξάγεται κάθε δύο ή τρία χρόνια σε διαφορετική πόλη.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας βρήκε αφορμή για να συναντήσει στην πρεσβεία του Βατικανό στη Λισαβόνα, 13 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, έξι μήνες μετά την έκθεση που συγκλόνισε την Πορτογαλία.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαιτίας της κακής έξωθεν μαρτυρίας και των σκανδάλων κάτι που έχει παραμορφώσει το πρόσωπο της Εκκλησίας προσευχόμαστε για ταπεινό και διαρκή εξαγνισμό, ξεκινώντας από τον πόνο των θυμάτων που πρέπει πάντα να αγκαλιάζουμε και να υποδεχόμαστε», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 4.815 ανήλικοι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας στους κόλπους της Εκκλησίας από το 1950 και μετά.

Η Εκκλησία ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα. Δημοσκόπηση αναφέρει ότι το 68% των Πορτογάλων πιστεύει ότι η εικόνα της έγινε χειρότερη.

Πριν από την άφιξη του Πάπα στη Λισαβόνα, μια ομάδα υποστήριξης των θυμάτων τοποθέτησε στην πόλη τρεις μεγάλες αφίσες όπου αναφέρεται ότι «περισσότερα από 4.800 παιδιά κακοποιήθηκαν από την Καθολική Εκκλησία στην Πορτογαλία».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έγκυος για δεύτερη φορά η Rihanna: Η εκθαμβωτική εμφάνιση στο Super Bowl

Her News

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια – Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Her News

Τιτανικός: Η απόλυτη δικαίωση 25 χρόνια μετά «Ο Τζακ μπορούσε να σωθεί»

Her News b