HerNews.gr
Ελλάδα

Διαρρήξεις: Τα κενά σπίτια βάζουν στο «μάτι» επίδοξοι ληστές – Πως θα προστατευτούμε

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου δίνει πολύτιμες συμβουλές για το πώς θα προστατεύσουμε το σπίτι μας από επίδοξους ληστές όσο λείπουμε για διακοπές.

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για τους επίδοξους διαρρήκτες να εισβάλουν στα σπίτια όσο οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν. Πως μπορούμε, όμως, να προστατευτούμε και να μη βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις;

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τόνισε στο MEGA πως προτού φύγουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές θα πρέπει να ασφαλίσουμε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα της οικίας μας.

«Εάν υπάρχει η δυνατότητα, να εμπιστευτούμε σε ένα οικείο πρόσωπο να ανοίγει το σπίτι μας, ώστε να φαίνεται κίνηση, καθώς τα κενά σπίτια αποτελούν στόχο για τους διαρρήκτες», σημείωσε.

Εξίσου σημαντικό είναι να μην ανακοινώνουμε στα social media ότι λείπουμε για διακοπές, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα στο σπίτι όταν λείπουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερα, εάν έχουμε αφήσει πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι, συστήνεται να μην το αποκαλύπτουμε σε τρίτα πρόσωπα.

Ανάμεσα στις συμβουλές για την προστασία του σπιτιού μας από τους επίδοξους ληστές συστήνεται ο φωτισμός με χρονοδιακόπτη, καθώς και να τεθεί ο συναγερμός σε λειτουργία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά στην Βοιωτία & στην Εύβοια: Μάχη με τις συνέχεις αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων

HerNews ka

Κατερίνα Καινούργιου: Στο νοσοκομείο η παρουσιάστρια

Her News b

Κύκλωμα κοκαΐνης: Ο πασίγνωστος τραγουδιστής, ο ρόλος του κουμπάρου και οι επιταγές

Her News