HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία Petar: Ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα – Μήνυμα από το 112

Η κακοκαιρία Petar ξεκίνησε σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία. Σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, εστάλη μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική, το μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ήχησε στις περιοχές Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Πρέβεζα, Μεγανήσι, Παξούς, Πάτρα και σε άλλες.

Κακοκαιρία Petar: Συναγερμός για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Το προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από την Πολιτική Προστασία. Αναφέρει ότι από τις επόμενες ώρες έως και αργά το βράδυ, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως, ισχυρές καταιγίδες. Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Όπως έχει ενημερώσει η ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι το βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και η Ήπειρος.

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιαστεί στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά. Από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και τη βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιθανόν θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Άστατος ο καιρός του Σαββάτου – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κως: Νεκρή βρέθηκε η 27χρονη Αναστάζια

Her News

Η συγκλονιστική αποκάλυψη ασθενούς με κυστική ίνωση: «Η Έμμα δώρισε τα όργανά της, αφού είδε ανάρτησή μου»

HerNews ka

Ίγκορ Σιπνιέφσκι: Έφυγε από την ζωή στα 47 του ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού

HerNews ka