HerNews.gr
Beauty

3 Δημοφιλή χτενίσματα που φθείρουν τα μαλλιά

Μια ψηλή αλογοουρά κι ένας κότσος βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα πιο δημοφιλή χτενίσματα. Είναι εύκολο να γίνουν και χρειάζονται πολύ λίγο χρόνο, καθιστώντας τα απίστευτα βολικά όταν δεν θέλετε να αργήσετε.

Μήπως όμως κάνετε σχεδόν καθημερινά αυτά τα χτενίσματα; Ή μήπως έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να φθείρουν τα μαλλιά σας;

Τα χτενίσματα που τραβούν τα μαλλιά  με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν να τα βλάψουν. Είναι καλύτερο να αφήσετε χαλαρά τα μαλλιά σας, καθώς οτιδήποτε σας προκαλεί πόνο σίγουρα δεν σας κάνει καλό.

Παρακάτω, παραθέτουμε τα τρία κορυφαία χτενίσματα που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας αν τα κάνετε συνέχεια.

Ψηλή αλογοουρά

Συνήθως αν τα μαλλιά σας αρνούνται να καθίσουν ή αν δεν προλάβατε να λουστείτε τότε πιθανόν η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα είναι μια σφιχτή, ψηλή αλογοουρά. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι τα μαλλιά είναι τραβηγμένα προς τα πίσω τόσο σφιχτά, μπορούν να τραβήξουν το δέρμα προς τα πίσω για να δείχνει πιο σφιχτό και νεότερο. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το χτένισμα είναι το αγαπημένο των διασημοτήτων. Ωστόσο, εάν γίνεται πολύ συχνά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας, ακόμη κι απώλεια μαλλιών. Ενώ το τράβηγμα είναι αρκετά κακό, τα σφιχτά λάστιχα που συγκρατούν τα μαλλιά μεταξύ τους μπορεί επίσης να προκαλέσουν σπάσιμο. Οι κομμωτές προτείνουν να μεταβείτε σε scrunchies ή μεταξωτά λαστιχάκια.

Wet look

Υπάρχει λόγος που σας λένε να μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, αφού κάνει τις τρίχες πιο ευαίσθητες  στο σπάσιμο. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και μετά προκαλούν επιπλέον φριζάρισμα. Οπότε αν το wet look είναι από τα αγαπημένα σας χτενίσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι λάμψης.

Κότσος

Ενώ ο κότσος κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας, είναι χειρότερο να έχετε τα μαλλιά δεμένα το βράδυ που κοιμάστε. Οι περισσότεροι κομμωτές προτείνουν να αφήνετε τα μαλλιά χαλαρά όταν πέφτετε για ύπνο. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες ή τα μεταξωτά αξεσουάρ  μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της τριβής των μαλλιών.

Προϊόντα για τα μαλλιά που καταπολεμούν το φριζάρισμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Makeup tips για να βγαίνεις καλύτερη στις φωτογραφίες

Her News

Οι μασχάλες χρειάζονται τη δική τους ρουτίνα περιποίησης

Her News

Δούκισσα Νομικού: Έκανε και εκείνη τα barbiecore nails!

HerNewskl