HerNews.gr
Beauty

Το καλύτερο αντηλιακό για κάθε τύπο δέρματος

Όλοι γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό πρέπει να το φοράμε όλο τον χρόνο, σωστά; Ακόμη και οι πιο γκρίζες ημέρες μπορεί να προκαλέσουν βλάβες από τον ήλιο.

Το καλοκαίρι είναι πάντα μια καλή στιγμή για να κάνετε έναν απολογισμό της προσέγγισής σας για το καλύτερο αντηλιακό και να ανανεώσετε το  προϊόν που σας σώζει το δέρμα.

Κάντε το εύκολο και δείτε τις επιλογές μας για το καλύτερο αντηλιακό για κάθε τύπο δέρματος.

Αντηλιακό για δέρμα με τάση ακμής

Η αντηλιακή κρέμα προλαμβάνει όχι μόνο σοβαρές ασθένειες (καρκίνο του δέρματος), αλλά κι ορατά σημάδια γήρανσης, όπως οι κηλίδες από τον ήλιο, ο ανομοιόμορφος τόνος, οι πανάδες ακόμη και το μέλασμα. Είναι επιτακτική η ανάγκη χρήσης αντηλιακού, ειδικά για δέρματα με ακμή. 

Με απλά λόγια, η μη χρήση αντηλιακού πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα τα σημεία ακμής να γίνουν ουλές από τον ήλιο αργότερα.

Το ανοιχτό, πληγωμένο και φλεγμονώδες δέρμα (αυτό είναι το σπυράκι!) είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Υπάρχουν αντηλιακά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για δέρμα με τάση ακμής. Οι ελαφρύτερες φόρμουλες δεν περιέχουν λάδια και μπορούν ακόμη και να έχουν συστατικά που σκοτώνουν τα βακτήρια και βοηθούν στη διόρθωση της ακμής.

Αντηλιακή φροντίδα για ώριμο δέρμα

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα παράγει λιγότερα έλαια κι αφυδατώνεται, οπότε το αντηλιακό σας μπορεί να χρειαστεί να προσφέρει περισσότερα λιπίδια.

Τα αντηλιακά με βάση την πούδρα ή αυτά που απορροφούν τη λιπαρότητα μπορεί να τονίσουν τις λεπτές γραμμές ή τις ρυτίδες του δέρματος και να στεγνώσουν υπερβολικά.

Τα αντηλιακά που έχουν θρεπτικά συστατικά και λιπίδια λειτουργούν καλύτερα καθώς γερνάμε.

Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένα αντηλιακά μπορούν να βοηθήσουν ειδικά στην αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης. Έχουν ενεργά συστατικά που βοηθούν στη διόρθωση των χρόνιων προβλημάτων και είναι σαν «φάρμακο» για το δέρμα, ενώ παράλληλα προστατεύουν.

Τα νήπια χρειάζονται ένα αντηλιακό καθαρό κι απλό. Οι έφηβοι και οι γυναίκες μετά τα είκοσι τους θα επωφεληθούν από ελαφρύτερες φόρμουλες χωρίς λιπαρότητα. Οι μεσήλικες πιθανότατα χρειάζονται κάτι γρήγορο κι εύκολο, οπότε ένα φιμέ all-in-one λειτουργεί υπέροχα. Το ώριμο δέρμα θα απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά ενός αντηλιακού.

Σε γενικές γραμμές το καλύτερο αντηλιακό για εσάς θα πρέπει να αλλάζει με βάση τις τρέχουσες ανάγκες και το πρόγραμμά σας.

Μια πολυάσχολη μαμά μετά τον τοκετό μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα με έναν συνδυασμό ενός προϊόντος που προσφέρει και χρώμα, ώστε να δείχνει φρέσκια.

Μια γυναίκα που αντιμετωπίζει εξάρσεις εκζέματος μπορεί να τα πάει καλύτερα με ένα που είναι πιο ενυδατικό. 

Αντηλιακό: Ποιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε SPF 30 ή 50;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δερμοαπόξεση με διαμάντι: Η must θεραπεία για την ανανέωση της επιδερμίδας σας!

HerNewskl

Collarbone bob: Το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου

HerNewskl

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: To πιο chic μανικιούρ για μαυρισμένο δέρμα

HerNewskl