HerNews.gr
Beauty

Μαύρα στίγματα: Αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο

Ξέρουμε ότι τα μαύρα στίγματα είναι ενοχλητικά κι ειδικά όταν εμφανίζονται στη μύτη, θέλεις να τα αμέσως να τα βγάλεις.

Η κύρια αιτία για τα μαύρα στίγματα είναι η υπερβολική παραγωγή του σμήγματος που παράγει το ίδιο το σώμα. Ο ιδρώτας, το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα βακτήρια κάνουν αυτά τα στίγματα να εμφανιστούν. Κι επειδή όλες θέλουμε ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα, έχουμε μερικές συμβουλές αντιμετώπισης των μαύρων στιγμάτων, με φυσικό τρόπο.

Πίνε άφθονο νερό

Το να πίνεις πολύ νερό μπορεί να κάνετε θαύματα στο δέρμα σου. Βοηθά στον καθαρισμό του σώματος, αποβάλλοντας όλες τις τοξίνες. Η κατανάλωση 8 έως 10 ποτηριών νερό την ημέρα είναι ο καλύτερος και ο πιο φυσικός τρόπος για να αναπτύξεις ένα καθαρό, λείο και λαμπερό δέρμα.

Μάσκα προσώπου με χυμό λεμονιού και γιαούρτι

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λεμόνια έχουν μια σειρά από οφέλη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα. Η βιταμίνη C και το κιτρικό οξύ που υπάρχει στα λεμόνια το καθιστά έναν τέλειο λευκαντικό παράγοντα που μπορεί να βοηθήσει στη λεύκανση των μαύρων στιγμάτων. Αυτή είναι η πιο αξιόπιστη και πανάρχαια πρακτική που έχει δείξει αλάνθαστα αποτελέσματα.

Αλόη

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που έχει πολλές ευεργετικές πηγές κι είναι από τα καλύτερα και φυσικά πράγματα για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Περιέχει το 90% των αμινοξέων που βρίσκονται στο σώμα και περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β, C και Ε. Το φυτό αλόης βέρα έχει αντιγηραντικές και θρεπτικές ουσίες του δέρματος. Βοηθά στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων κι επίσης μειώνει τον αποχρωματισμό στο δέρμα.

Ντομάτες

Οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύ καλό τονωτικό για το δέρμα. Φέρνουν μια φυσική λάμψη στο πρόσωπό σου. Οι ντομάτες δεν είναι μόνο καλές όταν απλώνονται απευθείας στο δέρμα, αλλά κάνουν θαύματα κι όταν τις τρως. Απλώς φτιάξε μια πάστα από ντομάτες κι άφησέ της σαν μάσκα στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Μπορείς να το ξεπλύνεις με κρύο νερό. Αυτό κάνει το δέρμα σου απαλό, λείο και λαμπερό.

Σπιτικά scrubs για απαλό δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Balayage: Ιδέες για ξανθά μαλλιά

Her News

Makeup tips για να βγαίνεις καλύτερη στις φωτογραφίες

Her News

Καθαριστικό vs μαντηλάκια καθαρισμού: Τι λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα σας;

HerNewskl