HerNews.gr
Beauty

Ποια προϊόντα χρειάζεστε πραγματικά στο βραδινό skincare;

Όλες μας γνωρίζουμε ότι το βραδινό skincare της επιδερμίδας είναι το κλειδί για να δώσει στο δέρμα μας την κατάλληλη επαναφορά που χρειάζεται και που έχει ανάγκη. Αλλά ποια είναι τα προϊόντα που πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιούμε; Χρειαζόμαστε ένα αυστηρό σχέδιο 10 βημάτων ή μπορούμε να είμαστε minimal και να μείνουμε σε λίγα μόνο προϊόντα;

Γράφει η δημοσιογράφος Εύη Μακαβέλου

Η σύντομη απάντηση και στις δύο αυτές ερωτήσεις είναι ότι εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και τις συγκεκριμένες ανάγκες φροντίδας της επιδερμίδας σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσουν να βρείτε τα προϊόντα που χρειάζεστε. Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου δύσκολο να τους ακολουθήσετε.

Να θυμάστε απλά ότι τα δύο απαραίτητα βήματα είναι ο καθαρισμός και η ενυδάτωση. Πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ή ακαθαρσίες από το δέρμα για να το διατηρήσετε καθαρό.

Επίσης είναι σημαντικό να διατηρήσετε τον φραγμό του δέρματος ανέπαφο κι υγιές ενυδατώνοντάς το, ώστε το δέρμα να είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει τη διαεπιδερμική απώλεια νερού.

Ακούγεται αρκετά απλό, σωστά; Κι όντως έτσι είναι. Πραγματικά από τότε που εφαρμόζω μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης κάθε βράδυ, έχω δει τεράστια διαφορά στο πρόσωπό μου!

Για να δείτε κι εσείς ποια είναι τα βήματα για ένα ολοκληρωμένο βραδινό skincare, διαβάστε παρακάτω.

Καθαριστικό

Ο καθαρισμός είναι ένα ουσιαστικό βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, ειδικά τη νύχτα. Είναι απαραίτητο να πλένετε το πρόσωπό σας πριν τον ύπνο για να απαλλαγείτε από οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει σε μια σειρά από δερματικά προβλήματα. 

Προτείνω να επιλέξετε ένα καθαριστικό που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο του δέρματός σας. Για παράδειγμα, αν έχετε λιπαρό δέρμα, είναι ιδανικό να πάρετε ένα καθαριστικό αφρού ή τζελ. Όσες έχουν πιο ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα μπορεί να ωφεληθούν περισσότερο από ένα κρεμώδες καθαριστικό. 

Toner

Παρόλο που δεν είναι απολύτως απαραίτητο να συμπεριλάβετε το toner στο βραδινό skincare, μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη, αν θέλετε να δώσετε στο δέρμα σας μια ώθηση ενυδάτωσης μετά τον καθαρισμό. 

Επίσης αυτό το προϊόν μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία του δέρματος για ενεργά συστατικά και βαρύτερα προϊόντα. Προτείνω ιδανικά να το χρησιμοποιείτε μια ως τρεις φορές την βδομάδα για μέγιστα οφέλη.

Ορός

Οι οροί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσετε ενεργά συστατικά στη ρουτίνα σας. Έχουν μια ελαφριά υφή που μπορεί να συνδυαστεί όμορφα με την κρέμα νυχτός.

Εγώ τον τελευταίο καιρό λατρεύω τους ορούς που περιέχουν υαλουρονικό οξύ! Ειδικά μετά τα 30, όσες είμαστε σε αυτή την δεκαετία, θεωρώ το έχουμε λίγο παραπάνω ανάγκη.

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα σας πρότεινα να απολαύσετε τα οφέλη της ρετινόλης, που προάγει την ελαστικότητα του δέρματος και δεν φράζει τους πόρους.

Κρέμα ματιών

Απλά, αγαπώ την κρέμα ματιών και δεν την αλλάζω με τίποτα. Όπως σας έχω ξαναπεί, η περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητη. 

Για αυτόν τον λόγο, η χρήση μιας κρέμας ματιών είναι μια εξαιρετική επιλογή για να στοχεύσετε αυτές τις ανησυχίες, χωρίς να ερεθίσετε τα μάτια σας. 

Η αγαπημένη κρέμα ματιών μου προσφέρει όσα θέλω, δηλαδή ενυδάτωση, μείωση του πρηξίματος και λείανση του δέρματος.

Ενυδατική κρέμα

Ήρθαμε στο τελευταίο βήμα που έχει και το δικό μου βραδινό skincare. Η ενυδατική κρέμα νυκτός κλειδώνει όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Έτσι μπορούν να κάνουν τα μαγικά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο εμείς κοιμόμαστε.

Σημάδια ότι έχετε μια αφυδατωμένη επιδερμίδα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο απόλυτος οδηγός για να αποκτήσετε όμορφα και απαλά πόδια

HerNews ka

Beauty: Αυτός είναι ο λόγος που το foundation μπορεί να δείχνει cakey τον χειμώνα

HerNews ka

Foundation: Μυστικά για τέλεια εφαρμογή σε ξηρό δέρμα

Her News