HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Γιατί τα μωρά κλωτσάνε στην κοιλιά; Όσα δείχνουν οι έρευνες

Οι επιστήμονες είναι επιτέλους σε θέση να εξηγήσουν γιατί τα μωρά κλωτσάνε πραγματικά στη μήτρα της μητέρας τους. Ερευνητές από το University of Southern California πιστεύουν ότι αυτή η πράξη «συνδέεται» το νευρικό σύστημα. 

Τα μωρά μπορούν να κλωτσήσουν με δύναμη μεγαλύτερη των 10 κιλών, ένα φαινόμενο που έχει συγκλονίσει τους επιστήμονες εδώ κι αιώνες. Αυτές οι κλωτσιές που νιώθετε ακριβώς γύρω στο τρίτο τρίμηνο είναι πιθανώς επειδή το μωρό σας προσπαθεί να «χαρτογραφήσει» το σώμα του και να εξερευνήσει το περιβάλλον του.

Γιατί τα μωρά κλωτσάνε;

Σύμφωνα με την επιστήμη, όταν το μωρό κινεί το δεξί του χέρι μέσα στην κοιλιά, προκαλεί ορισμένα εγκεφαλικά κύματα. Αυτά αντιδρούν στο τμήμα του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου του μωρού.

Οι ερευνητές παρατήρησαν αυτή την κίνηση. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά τα εγκεφαλικά κύματα είναι μεγαλύτερα σε πρόωρα μωρά, τα οποία σε αυτή την ηλικία θα ήταν ακόμα στη μήτρα.

Όταν τα μωρά κλωτσάνε κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, αναπτύσσονται περιοχές του εγκεφάλου τους που επεξεργάζονται τις αισθητηριακές εισροές.

Με αυτόν τον τρόπο ένα μωρό αναπτύσσει την αίσθηση του σώματός του. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, οι κλωτσιές του μωρού είναι ένας τρόπος για να έχετε μια κάποια ιδέα για το τι κάνει.

Βέβαια δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει στη μήτρα. Αλλά, η παρατήρηση των κλωτσιών του εμβρύου, σας βοηθάει να παρακολουθείτε την ανάπτυξη και την ευημερία του.

Τα συμπτώματα στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συμβουλές για τον ύπνο στην εγκυμοσύνη

Her News

Πρώτη φορά έγκυος: 5 χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν

Her News

Τρόποι πρόληψης για την ακμή στην εγκυμοσύνη

Her News