HerNews.gr
Καριέρα

Πώς να γράψετε ένα ευχαριστήριο email μετά από συνέντευξη

Όταν τελειώνετε με μια συνέντευξη για δουλειά που πραγματικά θέλετε, είναι πολύ σημαντικό να  στείλετε ένα ευχαριστήριο email στο άτομο που σας πήρε συνέντευξη. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από άλλους υποψηφίους. Επίσης θα πείσετε τον συνεντευκτή ότι είστε ενθουσιασμένη με την ευκαιρία.

Διαβάστε παρακάτω για δείγματα email που μπορείτε να στείλετε μετά από μια συνέντευξη.

Email μετά από μια συνομιλία μέσω υπολογιστή 

Αν η συνομιλία έγινε μέσω μιας εφαρμογής τηλεδιάσκεψης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό όνομα της. Η χρήση γενικής ορολογίας είναι καλύτερη από το να κάνετε λάθος, καθώς ο συνεντευκτής μπορεί να κάνει μια αρνητική υπόθεση σχετικά με την προσοχή σας στη λεπτομέρεια.

Στη συνέχεια εκφράστε πόσο υπέροχο ήταν που μιλήσατε. Πείτε ευχαριστώ στον υπεύθυνο για τον χρόνο που σας αφιέρωσε. Μετά μπορείτε να γράψετε: “Tώρα που γνωρίζω περισσότερα για την εταιρεία (όνομα) και συγκεκριμένα για αυτήν τη δουλειά, είμαι πεπεισμένη ότι αυτός ο ρόλος είναι αυτό που αναζητώ. 

Σας ευχαριστώ και πάλι που με προσκαλέσατε σε συνέντευξη και που μοιραστήκατε τον χρόνο σας μαζί μου. Παρακαλώ ενημερώστε με εάν μπορώ να απαντήσω σε άλλες ερωτήσεις ή να παρέχω με άλλο τρόπο πρόσθετες πληροφορίες. Ελπίζω να μιλήσω ξανά μαζί σας σύντομα”.

Email μετά από προσωπική συνέντευξη

Όταν γράφετε ένα ευχαριστήριο email μετά από μια προσωπική συνέντευξη, φροντίστε να αναφέρετε κάτι σχετικά με τον χρόνο που περάσατε στην τοποθεσία της εταιρείας. Για παράδειγμα, εάν οι εργαζόμενοι φαινόταν να είναι χαρούμενοι, επισημάνετε τη θετική εντύπωση που σαςέκανε αυτό. Ή, μπορεί να θέλετε να αναφέρετε κάτι σχετικά με το περιβάλλον που σας φάνηκε ιδιαίτερα φιλόξενο, ως τρόπο να μεταδώσετε στον συνεντευκτή ότι είστε κατάλληλες για την εταιρεία.

Ένα ευχαριστήριο email μπορεί να αναφέρει: “Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε στο πρόγραμμά σας για να συναντηθείτε μαζί μου (καθορίστε το πότε, όπως “νωρίτερα σήμερα” ή “χθες”). Τα γραφεία της εταιρείας είναι τόσο φιλόξενα. Όλοι φαίνονταν πολύ αισιόδοξοι κι επικεντρωμένοι στην παραγωγικότητα. Με βάση αυτά που παρατήρησα εκεί, φαίνεται ότι η εταιρεία σας έχει ένα πραγματικά υπέροχο περιβάλλον εργασίας.

Είναι ακριβώς το είδος της δουλειάς που ήλπιζα να βρω. Τα καθήκοντα ταιριάζουν απόλυτα με τις δεξιότητές μου και μπορώ να πω ότι η εταιρεία έχει θετική κουλτούρα και περιβάλλον συνεργασίας, τα οποία είναι πράγματα που εκτιμώ ιδιαίτερα σε έναν  χώρο εργασίας.

Ελπίζω να συμφωνείτε ότι είμαι κατάλληλη για αυτήν τη θέση. Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε ότι σκοπεύετε να πάρετε μια απόφαση και να συνεχίσετε με τους υποψηφίους την επόμενη εβδομάδα. Θα ανυπομονώ να λάβω καλά νέα από εσάς όταν θα μιλήσουμε ξανά. Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας”.

Lunch break: 3 Λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε ένα διάλειμμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

CEO αποκαλύπτει την «απαγορευτική» ερώτηση σε συνέντευξη για δουλειά

Her News

Τι φέρνει την ευτυχία στην εργασία; Πάντως όχι αυτό που νομίζουμε!

Her News

Θες να διαπραγματευτείς έναν μεγαλύτερο μισθό; 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Her News