HerNews.gr
Παιδί

Συμβουλές για το πώς να ενθαρρύνετε μια νέα μαμά

Κάθε μαμά χρειάζεται λίγη βοήθεια. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενθαρρυντικά λόγια κι ευγενικές πράξεις για να βοηθήσετε μια μαμά να νιώσει υποστήριξη.

Βέβαια, δεν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν πλήρως το πώς νιώθεις όταν γίνεσαι μητέρα για πρώτη φορά. Υπάρχουν όμως, μερικά πράγματα που μπορείς να πεις που θα βοηθήσουν στην ενθάρρυνση μιας νέας μαμάς. Ενημερώστε την, τι υπέροχη δουλειά κάνει και δείξτε της ότι έχει όλη την υποστήριξή σας.

Βοηθήστε μια νέα μαμά με λόγια ενθάρρυνσης

Καθώς προσαρμόζεται στη ζωή με ένα νεογέννητο και μαθαίνει πώς είναι η νέα της φυσιολογική εμφάνιση, μπορείτε να προσφέρετε λόγια ενθάρρυνσης και υποστήριξης σε μια νέα μαμά.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το τι να πείτε όταν της τηλεφωνήσετε ή όταν περάσετε για μια επίσκεψη.

Πείτε της πόσο ενθουσιασμένοι είστε που θα γνωρίσετε το μωρό της κι ότι μπορείτε να την βοηθήσετε σε ό,τι χρειαστεί. Επίσης μοιραστείτε μαζί της πόσο όμορφη είναι κι ότι φαίνεται η αγάπη που έχει για το μωρό της.

Μπορείτε να πείτε ότι δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει, αλλά το κάνει πολύ καλά κι ότι το μωρό είναι τυχερό που την έχει για μαμά του.

Σημαντικό είναι να δείξετε κατανόηση και να της πείτε ότι είναι φυσιολογικό να νιώθει πολλά συναισθήματα, αφού μόλις βίωσε ένα γεγονός που της άλλαξε τη ζωή.

Υποστηρικτικές συμβουλές για τη νέα μητέρα

Οι ανεπιθύμητες συμβουλές μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε σε μια μαμά στα χαρακώματα των ημερών μετά τον τοκετό και των νεογνών.

Αλλά αν μπορείτε να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία με έναν πραγματικά θετικό, χρήσιμο και ενθαρρυντικό τρόπο, ίσως τη βοηθήσετε.

Είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό ενός νέου μωρού, γιατί τα νεογέννητα είναι συναρπαστικά!

Λάβετε όμως υπόψη ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μαμάδες χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση περισσότερο από ποτέ.

Οι αλλαγές στην ανατροφή των παιδιών με το πέρασμα των χρόνων

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν.. “Το κάτι”

Her News

Διαζύγιο: Ποιες είναι οι ισορροπίες για να μην επηρεαστούν αρνητικά τα παιδιά;

HerNews ka

Ένα απλό κόλπο με ρούχα που μπορεί να διατηρεί ασφαλές το παιδί σας όσο κολυμπάει

HerNews ka