HerNews.gr
Παιδί

Οι αλλαγές στην ανατροφή των παιδιών με το πέρασμα των χρόνων

Αν είστε σαν εμάς που μεγαλώσαμε περιπλανώμενοι στη γειτονιά χωρίς επίβλεψη μέχρι το σούρουπο, ξέρετε πώς η ανατροφή των παιδιών είναι διαφορετική (και πιο δύσκολη μερικές φορές) σε σχέση με τα δικά μας χρόνια.

Σήμερα οι γονείς έχουν μερικά καταπληκτικά εργαλεία για να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, αλλά αντιμετωπίζουν επίσης πιέσεις και στρες που δεν είχαν οι γονείς του παρελθόντος.

1. Οι γονείς πρέπει να κάνουν πολλαπλές εργασίες για να τα ολοκληρώσουν όλα

Σήμερα είναι πιο πιθανό και οι δύο γονείς να εργάζονται έξω από το σπίτι. Ωστόσο, περνούν εξίσου (ή ίσως και περισσότερο) χρόνο με τα παιδιά τους σε σχέση με τους δικούς μας γονείς.

Ενώ οι γονείς σας ήταν σίγουρα απασχολημένοι, μπορεί να έκαναν μόνο ένα ή δύο πράγματα τη φορά. Το να είσαι γονιός σήμερα σημαίνει να καταφέρεις με κάποιον τρόπο να ασχοληθείς με τη φροντίδα των παιδιών, την εργασία, τη φροντίδα του σπιτιού σου και οτιδήποτε άλλο. Μας κουράζει και μόνο που το σκεφτόμαστε.

2. Η ανατροφή των παιδιών σήμερα είναι πιο ακριβή

Σίγουρα, μπορεί να κάνατε μαθήματα κολύμβησης ως παιδί. Όμως, οι γονείς σας πιθανότατα δεν πλήρωναν χρήματα για τις πιο ακριβές εκπαιδευτικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Οι γονείς σήμερα των μεσαίων και ανώτερων εισοδηματικών κλιμακίων ξοδεύουν περίπου το ένα τρίτο περισσότερο για τη φροντίδα των παιδιών, την εκπαίδευση και τα παιδικά αγαθά από ό,τι οι γονείς πριν από μια γενιά.

3. Η πίεση να είσαι καλός γονέας είναι πιο έντονη

Αν ρίξετε μια γρήγορη ματιά σε ένα βιβλίο φροντίδας μωρών θα μάθετε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για τους γονείς για να κάνουν καλή δουλειά. Σήμερα, τα παιδιά θεωρούνται πιο ευάλωτα από ό,τι στις προηγούμενες γενιές. Αυτό δείχνει ότι ο ρόλος του γονέα έχει γίνει πολύ πιο έντονος. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι παλιά οι γονείς δεν ανησυχούσαν για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Πώς να κάνετε τα παιδιά να πίνουν πιο πολύ νερό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δραστηριότητες για παιδιά: Για ένα καλοκαίρι μακρυά από τις οθόνες

Her News

Οικογένεια: 4 ιδέες για διασκεδαστικά βράδια με τα παιδιά

Her News b

Outdoor Moms: Η νέα μόδα για μαμάδες & παιδιά

HerNews ka