HerNews.gr
Health

Τα καλύτερα φρούτα για πρωινό

Το αν το πρωινό είναι πραγματικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι ακόμα υπό συζήτηση. Σίγουρα όμως, πολλοί διατροφολόγοι συμφωνούν ότι ένα καλά ισορροπημένο πρωινό είναι πολύ σημαντικό. Θέτει τις βάσεις για μια καλή μέρα.

Φορτωμένα με φυτικές ίνες και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα φρούτα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα ισορροπημένο πρωινό.

Συνεχίστε να διαβάζετε για τα καλύτερα φρούτα για κατανάλωση το πρωί, που προτείνουν διαιτολόγοι.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή – συμπεριλαμβανομένων των πορτοκαλιών, των γκρέιπφρουτ, των λεμονιών και των λάιμ – είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, φυτικών ινών, καλίου και φυτοθρεπτικών συστατικών.

Έχουν αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες και μπορεί να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς.

Το γκρέιπφρουτ συγκεκριμένα περιέχει ένα υψηλό επίπεδο του φλαβονοειδούς, της ναρινγενίνης, το οποίο πιστεύεται ότι προάγει ένα περιβάλλον πιο ευνοϊκό για το μικροβίωμα του εντέρου.

Μήλα

Ξέρετε τι λένε, ένα μήλο την ημέρα κρατά τον γιατρό μακριά. Γεμάτα με φυτικές ίνες, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή ενός φλαβονοειδούς που ονομάζεται κερκετίνη.

Αυτή έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των μήλων είναι ότι είναι τόσο εύκολο να τα καταναλώσετε εν κινήσει, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για όσους από εμάς βιαζόμαστε συχνά τα πρωινά.

Τα μήλα συνδυάζονται καλά με πολλές τροφές πρωινού, από πλιγούρι βρώμης μέχρι βούτυρο ξηρών καρπών και γιαούρτι.

Ακτινίδια

Το ακτινίδιο μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο τα μήλα, αλλά είναι υπέροχο φρούτο για να φάτε στο πρωινό ή πραγματικά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Βατόμουρα

Μικροσκοπικά, αλλά γεμάτα γεύση, τα βατόμουρα είναι ένα εύκολο πρόσθετο για το πρωινό. Απολαύστε το σε smoothies, πλιγούρι βρώμης, γιαούρτι ή ακόμα και τοστ με βούτυρο ξηρών καρπών.

Είναι φρούτα γεμάτα με μικρές πηγές ενέργειας διαφορετικών φυτοθρεπτικών συστατικών και επειδή τρώμε ολόκληρο τον καρπό (φλούδα και σπόρους), τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά λαμβάνονται εύκολα.

Τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σπόροι Chia: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το θαυματουργό superfood

Her News b

Τι πρέπει να προσέχουμε στα μάτια μας το καλοκαίρι

HerNews ka

Φούσκωμα: Πως να το καταπολεμήσετε

Her News b