HerNews.gr
Beauty

Αντηλιακό: Ποιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε SPF 30 ή 50;

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι το αντηλιακό με παράγοντα αντηλιακής προστασίας (SPF) 30 ή μεγαλύτερο είναι απαραίτητο κάθε μέρα, όλο τον χρόνο, ακόμα και τον χειμώνα. Αλλά πιθανόν να αγνοείτε ότι υπάρχουν διαφορετικές περιστάσεις στις οποίες πρέπει να προσέχετε πόσο SPF έχει το αντηλιακό σας.

Η προστασία του δέρματός σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) μέσω του αντηλιακού σας βοηθά στην προστασία από την πρόωρη γήρανση του δέρματος και τις βλάβες από τον ήλιο.

Ταυτόχρονα, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων τύπων καρκίνου του δέρματος. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν χρησιμοποιείτε ή όχι το σωστό SPF την κατάλληλη στιγμή.

Είναι ποτέ απαραίτητο να χρησιμοποιείτε SPF 50 αντί για SPF 30;

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η τυπική σύσταση για ημερήσιο δείκτη προστασίας είναι 30. Αλλά ίσως έχετε αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τόσα πολλά αντηλιακά ευρέως φάσματος κι άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος (ενυδατικές κρέμες, οροί) με SPF 50. 

Όποτε είστε έξω για περισσότερο από μία ώρα, οι ειδικοί προτείνουν αντηλιακό με SPF 50. Ο δείκτης προστασίας SPF 30 είναι καλός για καθημερινή χρήση. Αν όμως είστε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. 

Πολλοί άνθρωποι εφαρμόζουν μόνο περίπου το 20 έως 50 % της ποσότητας αντηλιακού που απαιτείται για να επιτευχθεί η ποσότητα SPF στην ετικέτα. Επομένως η επιλογή ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση αυτής της λανθασμένης εφαρμογής.

Το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια και τα πόδια σας θα πρέπει να πάρουν περίπου μια καλή ποσότητα αντηλιακού. Συγκεκριμένα το αντηλιακό θα πρέπει να καλύπτει ολόκληρη την παλάμη του χεριού σας. Αν απλώς απλώνετε στο πρόσωπο και τον λαιμό σας, χρειάζεστε μισό κουταλάκι του γλυκού.

Επιπλέον,  εάν χρησιμοποιείτε φάρμακα ή συστατικά που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη φωτοευαισθησία του δέρματος, αυτό είναι ένα παράδειγμα όπου μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε SPF 50 αντί για SPF 30. Ο μετριασμός της έκθεσης στον ήλιο είναι σημαντικός, γιατί το αντηλιακό από μόνο του δεν είναι η τέλεια λύση.

Μάσκα προσώπου: Τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Lily Collins: To liner που θα υιοθετήσουμε και θα αισθανθούμε σα να βρισκόμαστε στο Παρίσι

HerNewskl

Βάσω Λασκαράκη: Έκανε το πιο διακριτικό μανικιούρ για το Πάσχα

HerNewskl

Rihanna: Η διάσημη τραγουδίστρια ποζάρει έγκυος με τα εσώρουχα

HerNewskl