HerNews.gr
Beauty

Μάσκα προσώπου: Τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγεις

Η μάσκα προσώπου αποτελεί μέρος της τακτικής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος. Θα μπορούσε να είναι ευεργετική για το δέρμα σας, αν το κάνετε σωστά. Οι μάσκες προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της επιδερμίδας, όπως η θαμπάδα ή η περίσσεια λιπαρότητας, καθώς επίσης, μπορούν να δημιουργήσουν μια εξαιρετική εμπειρία self care.

Αλλά υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που μπορεί να κάνετε και που θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μάσκα προσώπου σας. Εδώ, μοιραζόμαστε τα λάθη  που πρέπει να αποφεύγετε και τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε το καθαρό, λαμπερό δέρμα που επιθυμείτε.

1. Δεν επιλέγετε την κατάλληλη μάσκα προσώπου για τον τύπο του δέρματός σας

Πιθανότατα να επιλέξατε το καθαριστικό και την ενυδατική του προσώπου σας με βάση τον μοναδικό τύπο του δέρματός σας και τις ανησυχίες σας. Έτσι όμως πρέπει να διαλέγετε και μια μάσκα προσώπου.

2. Εφαρμόζετε τη μάσκα στο πρόσωπο πριν πλυθείτε

Γενικά, πρέπει να εφαρμόζετε μια μάσκα προσώπου σε καθαρό, στεγνό δέρμα, γι’ αυτό φροντίστε πρώτα να πλύνετε καλά το πρόσωπό σας.

3. Εφαρμόζετε τη μάσκα με βρώμικα χέρια

Είναι σημαντικό το πρόσωπό σας να είναι καθαρό πριν εφαρμόσετε μια μάσκα, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να έχετε καθαρά χέρια. Δεν θέλετε να μεταφέρετε λάδια ή βακτήρια από τα χέρια σας στο πρόσωπό σας.

4. Χρησιμοποιείτε πάρα πολύ προϊόν

Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος, όταν πρόκειται για μάσκες προσώπου, ισχύει ο κανόνας “less is more”.  Ένα εξαιρετικά παχύ στρώμα της μάσκας δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο αποτελεσματική δράση. Συνήθως, θα πρέπει να απλώσετε μόνο ένα ομοιόμορφο στρώμα στο καθαρό, στεγνό δέρμα σας.

5. Αφήνετε τη μάσκα σας για πάρα πολύ ώρα

Δυστυχώς, η παρατεταμένη χρήση μιας μάσκας δεν θα εξασφαλίσει ότι λειτουργεί καλύτερα. Στην πραγματικότητα, εάν η μάσκα περιέχει έντονα ενεργά συστατικά, όπως το άλφα υδροξυ οξύ, η παραμονή της για πολύ καιρό θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη κι ερεθισμό.

6. Δεν ενυδατώνεστε μετά τη μάσκα

Η ενυδατική κρέμα είναι ένα τόσο σημαντικό βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Μετά τη μάσκα, πρέπει να συνεχίσετε με ενυδατική κρέμα, διαφορετικά μπορεί να δημιουργηθεί ξηροδερμία.

7. Δεν χρησιμοποιείτε τακτικά μάσκες προσώπου

Δεν χρειάζεται να κρατάτε μάσκες προσώπου για ειδικές περιστάσεις. Ανάλογα με το ποια χρησιμοποιείτε, η επιδερμίδα σας μπορεί να ωφεληθεί όταν την εφαρμόζετε τακτικά.

Στην πραγματικότητα, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μάσκα μία έως και τρεις φορές την εβδομάδα. Ελέγξτε τις οδηγίες στη συσκευασία για να δείτε πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε μια μάσκα, γιατί διαφέρει από προϊόν σε προϊόν.

Conditioner και μάσκα μαλλιών: Ποια είναι η διαφορά τους;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Spider lashes: Η τάση που μας θυμίζει την Kim Kardashian

HerNewskl

Anne Hathaway: Έκανε το πιο glam manicure που έχουμε δει

HerNewskl

Last-Minute Makeup με glitter για το Halloween που θα στρέψουν όλα τα βλέμματα πάνω σου!

HerNews ka