HerNews.gr
Παιδί

Παραλία και παιδιά: Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για μπάνιο στη θάλασσα

Το να πάρετε τα παιδιά σας στην παραλία, για μπάνιο στη θάλασσσα, μπορεί να είναι μια φανταστική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Έχετε την ευκαιρία να περάσετε μια χαλαρωτική μέρα και τα παιδιά σας να παίξουν με την άμμο. Μπορείτε να τα μάθετε να κολυμπούν και να απολαμβάνουν το νερό, δημιουργώντας δεσμούς κι αναμνήσεις που θα κρατήσουν για πάντα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο μέχρι τα κύμαρα και τα ψαράκια, που μπορούν να βρουν τα παιδιά σας παίζοντας στο νερό.

Ακολουθήστε μερικές συμβουλές, για να περάσετε μικροί και μεγάλα ωραία στη θάλασσα.

Ήλιος και παιδιά

Αποφύγετε την πλήρη έκθεση μεταξύ 11 το πρωί. και 4 το απόγευμα, καθώς αυτές είναι οι ώρες που ο ήλιος μπορεί να “χτυπήσει” πιο δυνατά το δέρμα μας. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας προστατεύονται πλήρως με αντηλιακό.

Θα πρέπει να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε 2 ή 3 ώρες και πάντα μετά από το μπάνιο στη θάλασσα. Χρησιμοποιήστε μια ομπρέλα για να προστατεύονται τα παιδιά σας από τις ηλιαχτίδες.

Θυμηθείτε επίσης ότι ένα μωρό 6 μηνών δεν πρέπει να εκτίθεται απευθείας στις ακτίνες του ήλιου. Το αντηλιακό μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες κι ερεθισμούς στο δέρμα, γι’ αυτό επιλέξτε με σύνεση.

Μπάνιο στη θάλασσα και παιδιά

Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι είναι δυνατή η είσοδος στο νερό και ότι δεν υπάρχει κίτρινη ή κόκκινη σημαία. Εάν τα παιδιά σας δεν ξέρουν κολύμπι, δώστε τους μπρατσάκια ή σωσίβιο. Μείνετε συνεχώς μαζί τους και πάντα στα ρηχά, εκεί που πατάνε. 

Νέοι γονείς: Tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Πώς θα προστατευτείτε τις ημέρες με κρύο

Her News

Υγεία: Τι ακριβώς συμβαίνει με τη βουβωνοκήλη στα παιδιά

Her News

Γιατί πολλά ζευγάρια επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά;

Her News