HerNews.gr
Αφιερώματα

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Η πολυτάραχη ζωή & η καριέρα του ηθοποιού που σαν σήμερα «έφυγε» από τη ζωή

Ο Ρόμπιν Μακλόριν Γουίλιαμς (Robin McLaurin Williams) γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 στο Σικάγο.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την «κωμωδία στα όρθια» (stand-up comedy), όπου έκανε όνομα κι έγινε ευρύτερα γνωστός στο αμερικανικό κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Mork & Mindy» (1978-1982).

Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, που τον έκαναν παγκόσμια γνωστό: «Ποπάι» (1980), «Καλημέρα Βιετνάμ» (1987), «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (1989), «Ξυπνήματα» (1990), «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» (1991), «Κάπτεν Χουκ» (1991) και «Η Κυρία Νταπφάιερ» (1993).
Οι τελευταίες μέρες του Ρόμπιν Γουίλιαμς | LiFO
Για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» τιμήθηκε με Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, ενώ είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του στο βίντεο του τραγουδιού του Μπόμπι ΜακΦέριν «Don’t Worry, Be Happy» (1988).

Φιλανθρωπία του Robin Williams

Ο Γουίλιαμς υποστήριξε μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων και σκοπών κατά τη διάρκεια της ζωής του, όπως το Comic Relief, το LiveStrong Foundation, το Christopher & Dana Reeve Foundation και το St. Jude Children’s Research Hospital.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times , ο ηθοποιός βοήθησε την Comic Relief να συγκεντρώσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους άστεγους της Αμερικής.

 Ξεκινώντας το 1986, φιλοξένησε μια σειρά τηλεοπτικών αφιερωμάτων για τον οργανισμό με τους συναδέλφους του ηθοποιούς-κωμικούς Billy Crystal και Whoopi Goldberg .

Σαν Σήμερα Έφυγε Απο Τη Ζωή Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς | ArtMe Magazine

Εθισμός και Προσωπικά Θέματα

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ανέπτυξε πρόβλημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ενώ εργαζόταν στο Mork & Mindy και πάλευε με τον εθισμό για περισσότερες από δύο δεκαετίες καθώς η καριέρα του απογειωνόταν. Είχε επίσης ταραχώδεις ρομαντικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης συζύγου Valerie Velardi, την οποία παντρεύτηκε το 1978.

Παρά αυτές τις προσωπικές αποτυχίες, ο Γουίλιαμς συνέχισε να παίζει. Εμφανίστηκε στο επιτυχημένο δράμα Penny Marshall Awakenings (1990) με τους Robert De Niro και Julie Kavner και έλαβε την τρίτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του ως άστεγος Parry στο λυτρωτικό δράμα The Fisher King το 1991.

Ενας χρόνος χωρίς τον Ρόμπιν Γουίλιαμς | FLIX

 Πρωταγωνίστησε ως ενήλικος Πίτερ Παν στο Hook (1991) και έδωσε τη φωνή του τζίνι στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney Aladdin (1992). Ο Γουίλιαμς πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες Mrs. Doubtfire (1993), Jumanji (1995) και Flubber (1997).

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς αυτοκτόνησε στις 11 Αυγούστου 2014, σε ηλικία 63 ετών. Τα τελευταία χρόνια, ο αυτόχειρας ηθοποιός μπαινόβγαινε σε κλινικές για να αποτοξινωθεί από το αλκοόλ, ενώ έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη. Είχε νυμφευθεί τρεις φορές και από τους δύο πρώτους γάμους του είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Οι στενότεροι φίλοι και μέλη της οικογένειας του, συγκεντρώθηκαν μετά τον θάνατό του για μια ιδιωτική κηδεία στο Σαν Φρανσίσκο. Τα λείψανά του αποτεφρώθηκαν και διασκορπίστηκαν στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 Ιουλίου – Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού

Her News b

Στίβεν Χόκινγκ: Ένας από τους διασημότερους επιστήμονες που σαν σήμερα «έφυγε»

HerNews ka

Μεγάλη Δευτέρα: Ξεκινά η Εβδομάδα των Παθών – Ο Πάγκαλος Ιωσήφ και η άκαρπη συκιά

Her News