HerNews.gr
Health

Κεφίρ: Το προβιοτικό που βοηθάει το έντερο

Το κεφίρ είναι καλή πηγή πρωτεΐνης κι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, βιταμίνης D κι άλλων θρεπτικών συστατικών. Είναι επίσης ένα προβιοτικό που βοηθάει το μικροβίωμα του εντέρου, την υγεία του πεπτικού σας συστήματος και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Βοηθά στην υγεία του εντέρου

Το κεφίρ διαθέτει ισχυρές προβιοτικές ιδιότητες, αφού περιέχει πάνω από 30 στελέχη βακτηρίων και ζυμομυκήτων. Όλα αυτά ενισχύουν την υγεία του εντέρου κι επομένως για πολλούς μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης. Πλέον, γνωστό ως υπερτροφή, το κεφίρ περιέχει προβιοτικά και φυτικές ίνες, που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν σε ένα υγιές έντερο.

Βοηθά στην προώθηση της ισχυρής υγείας των οστών

Η κατανάλωση ασβεστίου είναι ευρέως γνωστό ότι προάγει την ανάπτυξη γερών οστών και μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Είναι καλό λοιπόν που το παραδοσιακό κεφίρ είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη πηγή ασβεστίου. Στην πραγματικότητα, 1 φλιτζάνι κεφίρ μπορεί να περιέχει πάνω από το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου.

Πηγή πρωτεΐνης

Το κεφίρ είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης κι αμινοξέων, τα οποία βοηθούν τους μύες μας να αναπτυχθούν και να επανορθωθούν. Με ένα ρόφημα που περιέχει περίπου 10 γραμμάρια πρωτεΐνης δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ορισμένοι αθλητές πίνουν ένα ποτήρι μετά την προπόνηση.

Έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη

Χάρη στη διαδικασία ζύμωσής του, το κεφίρ έχει σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη, από άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα. Μερικοί άνθρωποι με δυσανεξία στη λακτόζη επομένως μπορεί να είναι σε θέση να το ανεχθούν πολύ καλύτερα από ένα ποτήρι γάλα. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τον βαθμό δυσανεξίας σας.

Τροφές που βοηθούν τη συγκέντρωση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το καυτό μπάνιο καίει θερμίδες

Her News

Καφές: Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την υγεία

Her News

Μπρόκολο: Τα μαγικά οφέλη του – Μάθε τι χαρίζει στον οργανισμό σου

Her News