HerNews.gr
Health

Το καυτό μπάνιο καίει θερμίδες

Πόσο έχεις εκπλαγεί με τον τίτλο που διάβασες; Το καυτό μπάνιο καίει θερμίδες;, ίσως επαναλάβεις από μέσα σου. Μάνα εξ’ ουρανού η είδηση της ημέρας και πέρα για πέρα αληθινή.

Και ενώ το καυτό μπάνιο προσφέρει άπλετη απόλαυση, μυρωδιές στην ατμόσφαιρα και ηρεμία στο νου, τώρα προστίθεται ένα ακόμα πλεονέκτημα. Αυτό που το θέλει να καίει και θερμίδες στον οργανισμό μας.

Οι περισσότεροι από εμάς, μετά από μια κουραστική ημέρα, βρίσκουμε απάγκιο στη ζεστή αγκαλιά ενός καυτού μπάνιου, με το νερό να τρέχει από πάνω μας και εμείς να αποβάλλουμε όλη την ένταση.

kauto mpanio

Ποιες πληροφορίες δίνουν οι ειδικοί που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα;

Ένα καυτό μπάνιο ισοδυναμεί με 30 λεπτά περπάτημα και άρα με την απώλεια περίπου 140 θερμίδων! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Temperature και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Loughborough της Αγγλίας.

οι ερευνητές ζήτησαν από 14 ανθρώπους να κάνουν ποδήλατο για 60 λεπτά και μετά να καθίσουν στο μπάνιο μέσα σε καυτό νερό για 60 λεπτά. Παρακολουθώντας την καύση θερμίδων στο 60ό λεπτό, τελικά διαπίστωσαν ότι απλά με το να κάθεσαι στο καυτό νερό της μπανιέρας μπορείς να κάψεις 50 θερμίδες την ώρα. Αν, βέβαια, επιλέξεις τη σάουνα μπορούν να καούν ως και 140 θερμίδες, όσες δηλαδή αντιστοιχούν σε μισή ώρα περπάτημα.

Το καυτό μπάνιο μειώνει και την αρτηριακή πίεση

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Physiology ανακάλυψε ότι τα συχνά καυτά μπάνια μετά από 8 εβδομάδες μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι πιθανόν λόγω της αύξησης του μονοξειδίου του αζώτου -το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία- μειώνεται και η αρτηριακή πίεση.

Νεότερα Άρθρα

Πώς μπορώ να ξεγελάσω την πείνα μου; 4 tips για υγιεινή διατροφή

Her News

Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνετε κάθε πρωί για λαμπερό δέρμα & μαλλιά!

HerNews ka

Χάσατε κιλά; Αυτά είναι 3 μυστικά για να τα διατηρήσετε

Her News b