HerNews.gr
Ελλάδα

Super Cup: Ο 11χρονος φίλος του ΠΑΟΚ με τύφλωση που συνόδευσε τον Χάαλαντ στον μεγάλο τελικό

Μια από τις πιο έντονες και συγκινητικές στιγμές της χθεσινής βραδιάς στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ήταν εκείνη του Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενος από τον 11χρονο φίλο του ΠΑΟΚ Λέανδρο.

Ο Λέανδρος που έχει συγκινήσει τον κόσμο με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο παρά το πρόβλημα όρασης που αντιμετωπίζει, έκανε πραγματικότητα ακόμα ένα όνειρό του το βράδυ της Τετάρτης 16/8, καθώς ήταν ένα από τα παιδιά που συνόδευσαν τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και της Σεβίλλης στην έναρξη του μεγάλου τελικού του Super Cup, με τον ίδιο να κρατά μάλιστα το χέρι του πρώτου σκόρερ του περσινού Champions League.

Ο 11χρονος φίλος του ΠΑΟΚ πηγαίνει αρκετά συχνά στο γήπεδο της Τούμπας προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα και έχει κερδίσει την αποθέωση από τους φιλάθλους, τους παίκτες της ομάδας αλλά και των αντίπαλων ομάδων.

Ο μικρός έχασε την όρασή του στην ηλικία των 2,5 ετών. Ωστόσο, επιλέγοντας την οδό της μαχητικότητας, του χαμόγελου και της αισιοδοξίας, όπως εξηγεί ο πατέρας του Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης, έχει καταφέρει να κερδίζει, με την πρώτη του κουβέντα, όσους τον συναντούν.

«Όταν βγήκε από την κλινική και επιστρέψαμε σπίτι, με ρώτησε “πότε θα ανάψουμε τα φώτα και γιατί τα έχουμε κλειστά”», περιέγραψε ο πατέρας του.
Και συνέχισε: «Όταν κανείς καλείται να αντιμετωπίσει το σκοτάδι της τύφλωσης έχει δυο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή της απελπισίας, της εσωστρέφειας, της μοιρολατρίας και της παραίτησης, διότι όλα όσα γνώριζες, χάνονται. Όλα όσα επιθυμούσες, διαγράφονται. Ο κόσμος των άλλων δεν είναι ο δικός σου κόσμος.
Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που μού δίδαξε ο γιος μου, όταν ήταν δύο ετών και ύστερα από μία επέμβαση ζωής και θανάτου έχασε την όρασή του. Είναι η επιλογή της μαχητικότητας, η επιλογή του χαμόγελου, της αισιοδοξίας και της αγάπης για τη ζωή. Το φυσιολογικό, βέβαια, θα ήταν εγώ να τού διδάξω την αξία της ζωής, όμως η πραγματικότητα μας επεφύλασσε την αντίστροφη πορεία και νιώθω εξαιρετικά περήφανος γι’ αυτόν, που στέκεται καθημερινά οδηγός μου»,

 

«Ο Λέανδρος γράφει σε γραφή braille με χρήση ειδικής γραφομηχανής, ενώ οι συμμαθητές του όχι. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει μια δραστηριότητα σε σχέση με τις αδερφές του. Έχει περιορισμούς στην ανεξάρτητη κινητικότητα και τρέχει πιο αργά απ’ ό,τι οι φίλοι του. Ο Λέανδρος αρέσκεται σε συζητήσεις, σε ανάγνωση βιβλίων και κατασκευές με τα χέρια, ενώ αδιαφορεί -λόγω έλλειψης οπτικού ερεθίσματος- για video games, τηλεόραση και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αποδοχή όμως της διαφορετικότητας είναι θέμα πολιτισμού και στον τομέα αυτόν, ο Λέανδρος συλλέγει εμπειρίες. Την κοινωνία μας την ξέρετε…», λέει ο πατέρας του.

Όταν ο Λέανδρος έγινε πρωταγωνιστής  στο προωθητικό βίντεο της UEFA για την παγκόσμια καμπάνια «A Ball for All» (Μια Μπάλα για Όλους)

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παύλος: Η μεγάλη απόφαση μετά τον θάνατο του πατέρα του, τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου – Όλα όσα είπε ο Γιώργος Λιάγκας

Her News b

Σουβλάκι από…χρυσάφι: Φόβοι πως μπορεί να φτάσει τα 5 ευρώ η τιμή του

Her News

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Πάνω από 400.000 στρέμματα καμένα τις τελευταίες τρεις ημέρες

HerNews ka