HerNews.gr
Health

Κι όμως υπάρχει «ανδρική εμμηνόπαυση» σύμφωνα με τους ειδικούς

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες και δεν είναι μόνο αυτή η εποχή του μήνα. Η «ανδρική εμμηνόπαυση» – περιγράφεται ως «ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση στους άνδρες», σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Ο οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης ισχυρίζεται ότι «τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 1% το χρόνο μετά την ηλικία των 40 ετών».

Καθώς συνεχίζουν να γερνούν, αυτά τα επίπεδα μπορεί να συνεχίσουν να μειώνονται με ορισμένους άνδρες να αναφέρουν μείωση έως και 50% μέχρι την ηλικία των 70 ετών, σε σύγκριση με τα μέγιστα επίπεδα.Τα επίπεδα τεστοστερόνης λέγεται ότι μειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 1% το χρόνο μετά την ηλικία των 40 ετών.Περίπου 3 στους 10 άνδρες στα 70 και στα 80 τους υποφέρουν από χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης,  σύμφωνα με την Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία.

Ενώ τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες υφίστανται αλλαγές στα επίπεδα τεστοστερόνης τους, οι αλλαγές είναι πολύ πιο λεπτές για τις γυναίκες. Στους άνδρες, αυτή η ορμονική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως μειωμένη λίμπιντο, κόπωση, αλλαγές στη διάθεση, εξάψεις, στυτική δυσλειτουργία, στειρότητα και μειωμένο μυϊκό όγκο.

Νεότερα Άρθρα

Νερό με λεμόνι: Είναι μύθος;

Her News

5 Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε ευκολότερα

Her News

Αλλεργίες της άνοιξης: Πως να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα

HerNews ka