HerNews.gr
Beauty

Όλα τα οφέλη που σας προσφέρει η απολέπιση

Ενώ μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε ό,τι χρειάζεται όταν καθαρίζετε το δέρμα σας με σαπούνι, ίσως ξεχνάτε ένα σημαντικό μέρος. Η απολέπιση είναι ένα σημαντικό μέρος για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές. Κατά τον καθαρισμό, απομακρύνετε τη βρωμιά και τη λιπαρότητα στο δέρμα σας.

Όμως, η απολέπιση πρέπει να είναι το βασικό μέρος για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και λείο. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση μόνο περίπου 2 ή 3 φορές την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι δεν βλάπτετε το δέρμα σας.

Επιπλέον, όταν κάνετε απολέπιση, δεν χρειάζεται να τρίβετε πολύ δυνατά για να αφήσετε το δέρμα σας κόκκινο ή ερεθισμένο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα scrub ή ένα γάντι απολέπισης, οι κόκκοι ή οι ίνες είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Δείτε παρακάτω τα οφέλη της απολέπισης για το δέρμα σας.

Λαμπερό δέρμα

Όταν κάνετε απολέπιση με ένα γάντι ή με ένα scrub, απαλλάσσεστε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που έχουν συσσωρευτεί.

Ένα βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε στην διαδικασία της απολέπισης είναι να μην παρασυρθείτε και να τρίψετε πολύ δυνατά.

Αυτό μπορεί να βλάψει το δέρμα σας και τον φραγμό του, οπότε φροντίστε να κάνετε απαλές κινήσεις. Μετά την απολέπιση το δέρμα σας είναι πάντα λαμπερό.

Καλύτερη απορρόφηση προϊόντων 

Μόλις φύγουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το δέρμα μπορεί να απορροφήσει πολύ καλύτερα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Μια υπέροχη ενυδατική κρέμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετά την απολέπιση είναι με λάδι καρύδας!

Δεδομένου ότι το δέρμα σας μπορεί να είναι ελαφρώς ερεθισμένο, το λάδι καρύδας θα ηρεμήσει το δέρμα.

Μειώστε τις λεπτές γραμμές

Όταν δεν κάνετε απολέπιση καθόλου το δέρμα σας “γερνάει” πιο γρήγορα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το νεκρό δέρμα μπορεί να κάνει τον τόνο της επιδερμίδας σας να φαίνεται πιο θαμπό, ανομοιόμορφος και να τονίσει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Οπότε, η απολέπιση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από όλα αυτά. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Metallic green: 5 τρόποι για να το υιοθετήσετε φέτος το φθινόπωρο

HerNewskl

Μαλλιά: Πώς να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα τους από τη θάλασσα;

HerNewskl

Νυφικό Μανικιούρ: Το Nail me up δημιουργεί τα ωραιότερα νυφικά σχέδια για την ημέρα του γάμου σου

HerNewskl