HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική που μπορείτε να κάνετε στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μια υπέροχη περίοδος, αλλά ενώ το μωρό αναπτύσσεται, μπορεί να είναι δύσκολο για μια μέλλουσα μητέρα να φροντίσει και το σώμα της. Για τους 9 μήνες που διαρκεί η εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό για τις μητέρες να ασκούνται για να παραμείνουν υγιείς.

Η τακτική γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση του κινδύνου πόνου στην πλάτη κι επίσης βοηθά στον ομαλό τοκετό. Εδώ έχουμε μερικές ασκήσεις για τη μείωση της καταπόνησης των αρθρώσεων που μπορείτε να κάνετε στην εγκυμοσύνη.

Περπάτημα

Το γρήγορο περπάτημα είναι ελαφρώς πιο γρήγορο από τον μέσο ρυθμό κι επίσης καίει περισσότερες θερμίδες. Αυτή η άσκηση διεγείρει το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ μειώνει την υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις και τα κάτω άκρα.

Στατικό ποδήλατο

Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, είναι εύκολο να χάσετε την ισορροπία και τον συντονισμό, γι’ αυτό το στατικό ποδήλατο είναι πιο ασφαλές. Επίσης ενισχύει τους μύες των ποδιών και δεσμεύει το σώμα σας με ελάχιστη πίεση στις αρθρώσεις.

Κολύμπι

Η κολύμβηση είναι μια από τις ασκήσεις με το χαμηλότερο αντίκτυπο για εγκύους. Μειώνει την αρτηριακή πίεση κι ανάλογα με την προπόνηση είναι πιθανό να χάσετε από 300 μέχρι 500 θερμίδες την ώρα!

Pilates  

Το pilates είναι μια ασφαλής προπόνηση για την εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η ισορροπία της μητέρας μετατοπίζεται. Ευτυχώς ο στόχος του pilates είναι να δημιουργήσει ισορροπία και μια αποτελεσματική σύνδεση μυαλού και σώματος.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

15 Διατροφικές Αλήθειες που θα έπρεπε να είναι δεδομένες!

Her News

Η γυμναστική μόνο τα Σαββατοκύριακα είναι καλή για την καρδιά

Her News

Οι καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους

Her News