HerNews.gr
Health

Ποια τρόφιμα να τρώτε και ποια να αποφεύγετε στην περίοδο

Είναι δύσκολο να προβλέψετε ακριβώς πώς θα νιώσετε στην περίοδο. Μερικές γυναίκες δεν έχουν σχεδόν καθόλου συμπτώματα, άλλες δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι κι έχουν κράμπες, πονοκεφάλους, πόνο και ναυτία.

Σήμερα, αποκαλύπτουμε τις κορυφαίες τροφές που πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας για να ανακουφίσετε το πρήξιμο, το φούσκωμα, τις εναλλαγές της διάθεσης και πολλά άλλα.

Τροφές που πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια της περιόδου 

Καλό είναι να προετοιμαστείτε πριν να σας έρθει περίοδος για να αποτρέψετε τα συνήθη συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS) που αντιμετωπίζετε. Η αλλαγή της διατροφής σας θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε. 

Ο σολομός είναι μια τροφή πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα κι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που χαλαρώνουν τη μήτρα και καταπολεμούν τις κράμπες. Σκεφτείτε να φτιάξετε ένα γεύμα από ψητό σολομό για μια δόση πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και άφθονες βιταμίνες της ομάδας Β.

Επίσης, λογικά δεν χρειάζεστε δικαιολογία για να φάτε λίγη σοκολάτα. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά που πρέπει να φάτε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας για πολλούς λόγους. Γεμάτη με αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο, η μαύρη σοκολάτα είναι μια εξαιρετική τροφή για άνεση.

Τα φυσικά σάκχαρα στα φρούτα μπορούν να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα για κάτι γλυκό. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες που μπορούν να βοηθήσουν στο φούσκωμα. 

Μια έξυπνη εναλλακτική λύση στις γλυκές λιχουδιές, είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα λάιμ. Είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και βιταμίνη C και προσφέρουν ανακούφιση από τις εναλλαγές της διάθεσης και το φούσκωμα.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε περίοδο

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα κι άλλα είδη που παρασκευάζονται με συντηρητικά μπορεί να επιδεινώσουν το φούσκωμα και την κατακράτηση υγρών. Τα υψηλά επίπεδα νατρίου είναι ανθυγιεινά οποιαδήποτε στιγμή του μήνα, αλλά κάνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Ικανοποιήστε την επιθυμία για κάτι γλυκό επιλέγοντας ζουμερά φρούτα και προσπαθήστε να αποφύγετε τα γλυκά σνακ. Συμβάλλουν στο φούσκωμα και τα αέρια, ενώ προσφέρουν βραχυπρόθεσμη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. 

Πόνοι περιόδου: Φυσικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριαρχεί η μωβ μέδουσα στις ελληνικές θάλασσες – Τι να κάνουμε σε ενδεχόμενο τσίμπημα

Her News

Πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να σας κρατήσει ξύπνιες ο καφές;

HerNewskl

Ύπνος: Η σωστή θέση που πρέπει να κοιμόμαστε σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka