HerNews.gr
Παιδί

Ο λόγος που πρέπει να παίρνετε βιταμίνη D μετά την εγκυμοσύνη

Η υγιεινή διατροφή πρέπει να είναι προτεραιότητα για σας πριν την σύλληψη, αλλά και στην εγκυμοσύνη και φυσικά και μετά. Οι ειδικοί υγείας συνιστούν συχνά στις γυναίκες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή μόλις αρχίσουν να σκέφτονται να γίνουν μητέρες.

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά, θα πρέπει επίσης να είναι πρώτης προτεραιότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Αυτό, επειδή διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της μητέρας και του μωρού.

Μια πρόσφατη ερευνητική ανασκόπηση επιβεβαίωσε ότι η βιταμίνη D είναι μια  θρεπτική ουσία που πρέπει να παίρνετε, ειδικά μετά την εγκυμοσύνη σας.

Οι πολλαπλοί ρόλοι της βιταμίνης D στον οργανισμό

Η βιταμίνη D μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή για τη διατήρηση της σωστής ισορροπίας του ασβεστίου στο σώμα για την υποστήριξη δυνατών, υγιών οστών. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα στοιχείο στο μακρύ και εντυπωσιακό βιογραφικό της.

Η βιταμίνη του ήλιου δρα επίσης για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της υγείας του εντέρου, προάγει έναν υγιή θυρεοειδή και σας βοηθά να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διάθεση.

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D (η οποία επηρεάζει σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού, έχει συνδεθεί με τα πάντα, από αλλαγές στη διάθεση και το ανοσοποιητικό έως τη μη βέλτιστη υγεία των οστών.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η έρευνα έχει συνδέσει την υγιή κατάσταση της βιταμίνης D στις μητέρες με καλύτερα αποτελέσματα για τη μητέρα και το βρέφος, όπως καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού κι ανάπτυξη του εμβρύου, για να αναφέρουμε μερικά.

Η βιταμίνη D μετά την εγκυμοσύνη

Σαφώς, η σημασία της βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη είναι καλά τεκμηριωμένη. Τώρα όμως νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη σημασία της βιταμίνη κατά τη διάρκεια της γαλουχίας ή του θηλασμού.

Μια μητέρα με έλλειψη βιταμίνης D οδηγεί σε έλλειψη της βιταμίνης στο μωρό. Η ανεπάρκεια επηρεάζει την ανάπτυξη των οστών στο μωρό. Επίσης όμως είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και για το αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό του σύστημα.

Συμβουλές για το πώς να ενθαρρύνετε μια νέα μαμά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Επιθετικότητα στην εφηβεία: Τα αίτια και πώς αντιμετωπίζεται

HerNews ka

Διακοπές με τα παιδιά: Ξέρετε πόσα λεπτά ξεκουράζονται οι γονείς;

Her News b

Προετοιμάστε την κόρη σας για την πρώτη περίοδο

Her News