HerNews.gr
Beauty

Smile lines: Πώς να βελτιώσεις τις ρυτίδες γύρω από το στόμα;

Sarah Jessica Parker

Στον χρόνο, το πρόσωπό μας αντικατοπτρίζει τις εκφράσεις και τις κινήσεις που κάνουμε καθημερινά. Από τις εκφραστικές αυτές κινήσεις πηγάζουν οι γνωστές “δυναμικές ρυτίδες”, μεταξύ των οποίων είναι και οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, επίσης γνωστές ως “ρινοπαρειακές αύλακες”. Αυτές οι ρυτίδες είναι η απόδειξη του πώς ο χρόνος και οι εκφραστικές κινήσεις αφήνουν το σημάδι τους στο δέρμα μας.

Οι ρυτίδες αυτές είναι περισσότερο γνωστές ως “ρυτίδες γέλιου” ή “smile lines”, διότι εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του γέλιου ή της εκφραστικής μας δραστηριότητας με το στόμα. Είναι οι λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στις γωνίες των χειλιών μας όταν χαμογελούμε, γελάμε ή προσπαθούμε να δείξουμε χαρά. Αυτές οι ρυτίδες είναι ένα σύμβολο των χαρούμενων στιγμών που ζούμε, αλλά ταυτόχρονα αντιπροσωπεύουν και την επίδραση των δυναμικών κινήσεων στο δέρμα μας.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στις δυναμικές ρυτίδες και τις στατικές ρυτίδες είναι η προσωρινότητα τους. Οι δυναμικές ρυτίδες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια εκφραστικών κινήσεων και εξαφανίζονται όταν το πρόσωπο επανέρχεται στην αρχική του στασιμότητα. 

Smile lines

Αντίθετα, οι στατικές ρυτίδες είναι πιο βαθιές και παραμένουν ορατές ακόμα και όταν το πρόσωπο είναι σε ηρεμία.

Smile lines: Πώς να “καλύψεις” τις ρυτίδες γύρω από το στόμα;

Η διαμόρφωση των ρυτίδων γύρω από το στόμα συνδέεται στενά με τον χρόνο και τις εκφραστικές κινήσεις που κάνουμε. Καθώς γελάμε, χαμογελούμε ή κάνουμε γκριμάτσες με το στόμα, οι μυϊκές κινήσεις επηρεάζουν το δέρμα, προκαλώντας την εμφάνιση των δυναμικών ρυτίδων. Καθώς η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της με την πάροδο του χρόνου και τη φυσιολογική γήρανση, οι δυναμικές αυτές κινήσεις μπορούν να αφήσουν πιο βαθιές και μόνιμες ενδείξεις στο δέρμα, μετατρέποντας τις δυναμικές ρυτίδες σε στατικές.

Για την περιποίηση και προστασία της περιοχής αυτής, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε προϊόντα περιποίησης που βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγείας του δέρματος. Είναι συνίσταται να χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες και ορίσματα που περιέχουν συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, βιταμίνη Ε και άλλα αντιγηραντικά συστατικά.

Επίσης, η προσεκτική χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη για να προστατεύσουμε το δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τον σχηματισμό ρυτίδων γύρω από το στόμα.

Επίσης, σημαντικό είναι να διατηρούμε μια υγιή διατροφή και να προσέχουμε την ενυδάτωση του οργανισμού μας. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην αντιμετώπιση της εμφάνισης ρυτίδων.

Πώς θα εξομαλύνεις τις ρυτίδες από το κάπνισμα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για να καθαρίσετε την χτένα-βούρτσα μαλλιών σας

HerNews ka

Makeup tips για να βγαίνεις καλύτερη στις φωτογραφίες

Her News

Tips για λαμπερό καλοκαιρινό make up ακόμη και τις ημέρες του καύσωνα

Her News