HerNews.gr
Health

Τα 3 κλειδιά για απεριόριστη ενέργεια και μακροζωία

Το συγκρότημα Queen τραγούδησε περίφημα το «Who wants to live forever». Μπορεί να μην είμαστε ακόμα εκεί, αλλά υπάρχουν 3 κλειδιά για απεριόριστη ενέργεια και μακροζωία.

 Κατακτήστε οποιοδήποτε από τα τρία κλειδιά για τη μακροζωία και την ψυχική υγεία κι είναι πιθανό να πετύχετε και να έχετε μια μακριά, υγιή ζωή.

Και τα 3 κλειδιά για βελτιωμένη διάρκεια ζωής, ψυχική και σωματική υγεία έχουν ένα κοινό αποτέλεσμα. Σας βοηθούν να αισθάνεστε καλά με συνέπεια. Κι όταν αισθάνεστε καλά, έχετε την τάση να κάνετε καλύτερες επιλογές. Καλύτερες επιλογές για το τι τρώτε, τι κάνετε, με ποιον περνάτε χρόνο και τι είναι σημαντικό για εσάς. Τούτου λεχθέντος, η καλύτερη στρατηγική είναι πάντα να εστιάσετε και στα 3 κλειδιά. Κι αυτό που θα γίνει προφανές καθώς διαβάζετε παρακάτω, είναι πόσο αλληλένδετα είναι τα 3 κλειδιά. 

Διατροφή

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που τρώμε επηρεάζει το πώς νιώθουμε και την υγεία μας. Οπότε δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο εδώί. Ωστόσο, η επίδραση της διατροφής στην ψυχική υγεία, έχει πάρει μερικές ενδιαφέρουσες στροφές. Και όταν το συνδυάζετε με το θέμα της μακροζωίας, ποια είναι η ιδανική δίαιτα;  Η απάντηση δεν είναι να είστε vegan ή χορτοφάγος όπως μπορεί να πιστεύουν ορισμένοι.

Στην πραγματικότητα, χωρίς τη δέουσα προσοχή, αυτές οι επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε ελλείψεις. Η κορυφαία ερευνητική δίαιτα για μακροζωία και υγιή ζωή είναι αυτή που αναφέρεται ως μεσογειακή διατροφή. 

Άσκηση

Όπως και με τη διατροφή, δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση βελτιώνει την υγεία κι αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων. Αλλά αυτό που μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι η άσκηση δεν κάνει μόνο το σώμα πιο υγιές. Η άσκηση κάνει επίσης το μυαλό να γυμνάζεται. Είναι το κλειδί για την υγεία των μετάλλων. Και πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση μειώνει το άγχος, ανεβάζει τη διάθεση και μπορεί να σταματήσει τη νοητική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία.

Ύπνος

Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της ποιότητας του ύπνου και των γνωστικών διαταραχών, όπως το Αλτσχάιμερ και η άνοια. Έτσι, ο ποιοτικός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροζωία. Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου γίνεται ένας κύκλος που επιδεινώνει τα συμπτώματα.

Η κούραση ακόμη και στους νέους επηρεάζει τη μνήμη, τη συγκέντρωση, τη διάθεση, την ενέργεια και το κίνητρο. Με την έλλειψη κινήτρων, υποφέρουν και τα άλλα 2 κλειδιά για τη μακροζωία και την ψυχική υγεία. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σεντόνια: Πόσο συχνά πρέπει να τα αλλάζουμε!

Her News b

Οι “παγίδες” που πρέπει να αποφύγετε όταν φτιάχνετε smoothies

HerNews ka

Γιατί δεν χάνετε απλώς λίπος όταν κάνετε δίαιτα;

Her News