HerNews.gr
Ελλάδα

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στον Ασπρόπυργο – Ώρες αγωνίας για τους 50 εγκλωβισμένους στη Μονή Κλειστών

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στον Ασπρόπυργο, η οποία ξέσπασε το πρωί σε χαμηλή βλάστηση, αλλά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί και πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τρεις περίπου εστίες φωτιάς σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, μία εκ των οποίων βρισκόταν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και το Θριάσιο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, η φωτιά πλησίασε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας και πέρασε ελαφρά μέσα από την περίφραξη, ωστόσο τα μέτρα πυρασφάλειας στις στρατιωτικές δυνάμεις είναι δρακόντεια και το μέτωπο περιορίστηκε. Ωστόσο, το προσωπικό του στρατιωτικού αεροδρομίου βρίσκεται σε επιφυλακή σε περίπτωση που ξεσπάσουν αναζωπυρώσεις.

Στις φλόγες παραδόθηκαν οι εγκαταστάσεις εργοστασίου με εύφλευκτα υλικά στον Ασπρόπυργο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ακούστηκαν εκρήξεις.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους Ασπροπύργου

Μήνυμα του 112 καλεί τους κάτοικους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που προκαλεί η καύση εύφλεκτων υλικών.

Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ κατευθύνεται στη Μονή Κλειστών για να απεγκλωβίσει τις μοναχές

Την ίδια στιγμή οι φλόγες έχουν «κυκλώσει» τη Μονή Κλειστών και σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας εντός της μονής βρίσκονται μοναχές.

Τα εναέρια μέσα έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης και πραγματοποιούνται συνεχείς ρίψεις νερού από τον αέρα, προκειμένου να δημιουργηθεί άνοιγμα ώστε η αστυνομία να μπορέσει να προσεγγίσει το σημείο και να απομακρύνει τις μοναχές.

Στην περιοχή κατευθύνεται ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ ώστε να απομακρύνει τις μοναχές με ασφάλεια,. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, 50 άτομα είναι εγκλωβισμένα εντός της Μονής Κλειστών.

Άτομα που επικοινωνούν με όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη μονή αναφέρουν πως τα επόμενα λεπτά θα είναι κρίσιμα για την έκβαση της πυρκαγιάς και τη διάσωσή τους.

Εκκενώνεται η Φυλή

Οι κάτοικοι στη Φυλή εκκενώνουν την περιοχή, διότι η φωτιά καίει δάσος και οι καπνοί είναι πυκνοί, ενώ παράλληλα μεγάλη είναι η κινητοποίηση για να απεγκλωβιστούν τα 50 άτομα που βρίσκονται στη Μονή Κλειστών.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική και οι Αρχές κάνουν τιτάνιο αγώνα για να μπορέσουν με οποιοδήποτε τρόπο να προσεγγίσουν τη μονή.

Νεότερα Άρθρα

Σέριφος: Φοιτητής ”έσβησε” στην παραλία

Her News

Δίκη Αδαμαντίδη: Αναβολή ζήτησε η Βαρβάρα Κίρκη για να προσκομιστεί η ιατροδικαστική εξέταση

Her News

Ορεστιάδα: Πα-τέρας που βίαζε την 13χρονη κόρη του συνελήφθη μετά από έναν χρόνο

Her News b