HerNews.gr
Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: Συμβουλές προς τους πολίτες για να προστατευτούν από τους καπνούς

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε στο MEGA πως τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι στην εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί λόγω των πυρκαγιών.

«Γενικά είναι δύσκολο σε τέτοιες συνθήκες ατμοσφαιρικές να προστατευτούν οι άνθρωποι. Καλό είναι να απομακρυνθούν οι άνθρωποι που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα αναπνευστικά προβλήματα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιαγγειακά νοσήματα. Λογικά σε τέτοια γεγονότα αναμένεται και αύξηση στη θνησιμότητα στο λεκανοπέδιο από τέτοια νοσήματα», δήλωσε.

Ο επίκουρους καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συμβούλεψε τους πολίτες να μείνουν μέσα στο σπίτι τους και να κλείσουν τα παράθυρα.

«Επειδή είναι υψηλή η θερμοκρασία, αυτό θα επιτείνει τα προβλήματα. Σε αυτά τα θέματα καλό θα είναι να βρίσκονται σε χώρους με κλιματισμό και σε κλειστούς χώρους».

Η χρήση μάσκας – και ιδιαίτερα η μάσκα υψηλής προστασίας – μπορούν να βοηθήσουν στο φιλτράρισμα των μεγαλύτερων σωματιδίων που βρίσκονται στον αέρα, ενώ ο κος Μαγιορκίνης τόνισε πως εάν δεν βρέξει ή δεν φυσήξει άνεμος για κάποιες μέρες μετά την παύση των φωτιών θα υπάρχουν σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και νεφώσεις

HerNews ka

Πάτρα: «Ετσι πέθαναν τα 3 μας παιδιά.. Το μόνο που ακούω είναι “είσαι φόνισσα”;»

Her News

Βάνα Μπάρμπα: «Ο Άρης Σερβετάλης έχει θάρρος»

Her News b