HerNews.gr
Ελλάδα

Η Βάσια Αναστασίου μιλά στο HerNews για τις φωτιές στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου – «Υπάρχουν άνθρωποι που λιποθυμούν από την κάπνα»

Η Α επιλαχούσα βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Βάσια Αναστασίου μιλά αποκλειστικά στο HerNews για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Αγία Παρασκευή στο Μενίδι και ταυτόχρονα κάνει έκκληση να εκκενώσουν όλοι οι κάτοικοι την περιοχή.

«Αυτή τη στιγμή έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν σπίτια, πολλοί από τους κατοίκους δεν έχουν φύγει από το σπίτι τους και είναι λογικό γιατί προσπαθούν με λάστιχα, με ιδία μέσα να σβήσουν τη φωτιά. Έχει μπει η φωτιά στον οικισμό και καίγονται σπίτια», δηλώνει αρχικά η Βάσια Αναστασίου.

Φωτογραφία που μας έστειλε η Βάσια Αναστασίου

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγνοούνται, μετά από κάποιες ώρες βρίσκονται αλλά υπάρχει ένα κενό χρόνου. Έχω λάβει πολλά μηνύματα από φίλους ότι αγνοούνται δικοί τους άνθρωποι. Το ανεβάζω στα social media, μετά από καμία ώρα με δυο τους βρίσκουν. Οι άνθρωποι δεν έχουν φύγει από τα σπίτια τους αυτή είναι η εικόνα γιατί προσπαθούν να προστατεύσουν την περιουσία τους», προσθέτει στη συνέχεια η Α επιλαχούσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Η περιοχή κινδυνεύει»

«Χθες δεν σηκώθηκαν εναέρια μέσα στην περιοχή από την αρχή όπως έπρεπε να γίνει, ούτως ώστε να μη ξεφύγει έτσι η κατάσταση. Το ότι ήρθαν σήμερα τα εναέρια μέσα και γίνεται μια προσπάθεια είναι πάρα πολύ σημαντικό. Χρειαζόμαστε περισσότερη ενίσχυση. Καταλαβαίνετε ότι είναι η Πάρνηθα, είναι ο Εθνικός Δρυμός που τώρα αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει γιατί έφυγε από την άλλη η φωτιά προς την Αγία Παρασκευή αλλά καίγονται σπίτια. Χρειαζόμαστε όλη τη βοήθεια που μπορούμε να έχουμε», τονίζει η Βάσια Αναστασίου λέγοντας ότι τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν αυτή τη στιγμή γιατί καίγονται σπίτια.

Έπειτα η Βάσια Αναστασίου θέλησε να τονίσει ότι «Δυστυχώς καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θέλουν να προστατεύσουν την περιουσία τους, όμως αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με το να βρίσκονται μέσα στην πυρκαγιά. Πρέπει δυστυχώς να εκκενώσουν την περιοχή για να προστατεύουν τη ζωή τους και για να μην έχουμε θύματα».

«Υπάρχουν άνθρωποι που λιποθυμούν από την κάπνα»

«Η αστυνομία προσπαθεί να εκκενώσει, δεν αφήνει κανέναν να περάσει από το μπλόκο προς τα πάνω. Υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους έβαλαν μέσα στα περιπολικά και τους κατέβασαν κάτω με το ζόρι γιατί δεν έφευγαν. Ό,τι καλύτερο μπορούνε κάνουνε. Υπάρχουν ηλικιωμένοι, υπάρχουν άνθρωποι που λιποθυμούν από την κάπνα, κάτι επίσης επικίνδυνο γιατί αν δεν ανακτήσουν τις αισθήσεις τους δεν μπορούν και να εκκενώσουν.

Υπάρχουν πολλοί εθελοντές στην περιοχή που βοηθούν την αστυνομία ώστε να εκκενωθούν τα σπίτια γιατί έχουμε και ηλικιωμένους που μπορεί να χάνουν τις αισθήσεις τους. Υπάρχει κόσμος που χρειάζεται βοήθεια».

Κλείνοντας η Βάσια Αναστασίου θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα: «Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι ο εθελοντισμός ξεπερνάει αυτό που θα έπρεπε να υπάρχει ως κυβερνητικό έργο, ως πολιτεία για την προστασία του πολίτη».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη η κατάσταση της 39χρονης ερπετολόγου – «Ήταν η κακιά στιγμή, μπορεί να συμβεί στον καθένα»

HerNews ka

Σοκ στο Βόλο: 50χρονος σκότωσε τον κουνιάδο του – Το θύμα φέρεται να βίαζε την κόρη του

HerNews ka

Διασπάται ο ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτητοποιείται η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου

HerNews ka