HerNews.gr
Beauty

Γιατί έχω γραμμές στο λαιμό μου; Οι δερματολόγοι εξηγούν τα αίτια και τις θεραπείες

Ενώ τείνουμε να εστιάζουμε στις λεπτές γραμμές στο πρόσωπό μας, η σκληρή αλήθεια είναι ότι οι ρυτίδες μπορούν επίσης να επηρεάσουν το δέρμα κάτω από το πηγούνι μας. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για τις ρυτίδες του λαιμού.

Η ρυτίδα του λαιμού είναι ένα κοινό φαινόμενο καθώς μεγαλώνουμε, που προκύπτει από διάφορους εσωτερικούς (όπως γενετικούς) και εξωτερικούς παράγοντες (όπως περιβαλλοντικά στοιχεία).

Ωστόσο, υπάρχει μια πληθώρα τρόπων με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις γραμμές του λαιμού. 

Τι είναι οι γραμμές του λαιμού;

Με απλά λόγια, είναι οι γραμμές ή οι ρυτίδες που εμφανίζονται στο λαιμό σας και μπορούν να εμφανιστούν με δύο ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν οριζόντιες γραμμές, που μοιάζουν με γραμμές ή πτυχές, που ονομάζονται επίσης γραμμές κολιέ, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Στη συνέχεια, μπορεί να υπάρχουν περισσότερες κάθετες γραμμές.

Τι προκαλεί τις γραμμές του λαιμού;

Οι γραμμές του λαιμού μπορεί να εμφανιστούν λόγω ενός συνδυασμού εγγενών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Τα πρώτα είναι στοιχεία εκτός ελέγχου: γενετική και η γήρανση, για να αναφέρουμε μερικά. Τα τελευταία είναι εξωτερικές λεπτομέρειες που όντως έχετε έναν ορισμένο βαθμό ελέγχου. Αυτό περιλαμβάνει πτυχές όπως η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και το κάπνισμα , τα οποία βλάπτουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη (πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για υγιές, νεανικό δέρμα) και συμβάλλουν στην αύξηση των ρυτίδων.

Ένας μοναδικός ένοχος όταν πρόκειται για τις γραμμές του λαιμού; Κοιτάτε συχνά το τηλέφωνό σας ή άλλη οθόνη από κάτω;. Αυτό μπορεί να προκαλέσει οριζόντιες πτυχώσεις που μπορούν να τονιστούν με αυτή την επαναλαμβανόμενη κίνηση.

Πώς να αποτρέψετε τις γραμμές του λαιμού

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το να είστε επιμελείς με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας κάτω από το πηγούνι. Αυτός είναι ένας τομέας που συχνά παραμελείται, επομένως πρέπει πάντα να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας να επεκτείνει τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μέχρι το λαιμό. Πρώτα και κύρια, αυτό σημαίνει να εφαρμόζεις τακτικά αντηλιακό για να προστατεύεις το δέρμα από τη συσσωρευμένη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία και να θυμάσαι να ενυδατώνεις και το λαιμό σου.

Η χρήση ενός ρετινοειδούς μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου για τη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Μια σημαντική προειδοποίηση: Το δέρμα στο λαιμό σας είναι πιο λεπτό από ό,τι στο πρόσωπο και, ως εκ τούτου, είναι πιο επιρρεπές σε βλάβες και πιθανούς ερεθισμούς. 

Επομένως, χρησιμοποιήστε τη ρετινόλη σας στον λαιμό σας μόνο μερικές φορές την εβδομάδα, εκτός εάν μπορείτε να την ανεχτείτε πιο συχνά. 

Υπάρχει επίσης μια εύκολη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτόν τον επίφοβο “τεχνολογικό λαιμό”: Το να κρατάτε τις συσκευές στο ύψος των ματιών είναι χρήσιμο για να αποφύγετε τη συνεχή κάμψη του λαιμού.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις γραμμές του λαιμού

Αν έχετε ήδη γραμμές λαιμού, μην αγχώνεστε, καθώς υπάρχουν τρόποι να τις αντιμετωπίσετε. Η ενσωμάτωση μιας κρέμας λαιμού στη ρουτίνα σας είναι μια εύκολη και αποτελεσματική λύση. Καλό θα ήταν να αναζητήσετε μια φόρμουλα με έναν συνδυασμό δοκιμασμένων και αληθινών αντιγηραντικών συστατικών (όπως ρετινοειδή, πεπτίδια , αντιοξειδωτικά και αυξητικούς παράγοντες), που μπορεί να αντιμετωπίσει τις γραμμές του λαιμού καθώς και γενικά προβλήματα υφής και τόνου.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τις γραμμές του λαιμού. Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο λόγω γήρανσης, περιβαλλοντικών παραγόντων και επαναλαμβανόμενης καταπόνησης του αυχένα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι πρόληψης και θεραπείας τους εάν το επιλέξετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chain nails: H Dua Lila υιοθέτησε το πιο extreme μανικιούρ του φθινοπώρου!

HerNewskl

Lop Cut: Όσα πρέπει να ξέρετε για το κούρεμα που πρωταγωνιστεί στα catwalks!

HerNewskl

Latex Lips: Η τάση που έχει κατακλύσει τα social media!

HerNewskl