HerNews.gr
DECORNEWS

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι ντομάτες σας δεν γίνονται κόκκινες

Η προσμονή είναι πιθανότατα ένας από τους λόγους που φαίνεται να χρειάζεται για πάντα για να γίνουν κόκκινες οι ντομάτες σας. Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες και οι ντομάτες καλλιεργούνται αρκετά εύκολα.

Το να περιμένεις να ωριμάσουν σε τέλειο κόκκινο μπορεί να φαίνεται ατελείωτο, αλλά εκτός από την προσμονή, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν βασίζονται στο συναίσθημα γιατί οι ντομάτες σου είναι ακόμα πράσινες. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι ντομάτες σας δεν κοκκινίζουν, καθώς και τι μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης.

Θερμοκρασία πολύ υψηλή ή πολύ κρύα

Η θερμοκρασία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες για την ωρίμανση της ντομάτας και μερικοί βαθμοί πολύ ζεστοί ή πολύ κρύοι θέτουν τη διαδικασία σε αναμονή ή ακόμα και σταματά την ωρίμανση εντελώς. Η ιδανική θερμοκρασία που χρειάζονται οι ντομάτες για να αποκτήσουν το κόκκινο χρώμα τους είναι 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Τα φρούτα που είναι πλήρως ώριμα και έχουν ένα ελαφρύ κοκκίνισμα μπορούν να συγκομιστούν και να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους για να ολοκληρωθεί η ωρίμανση . Δεν χρειάζεται να κάθονται σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο εφόσον παρέχεται η σωστή θερμοκρασία.

Πολύ άμεσο ηλιακό φως

 Η θερμότητα είναι πιο σημαντική από το φως για την ωρίμανση και το πολύ φωτεινό, ζεστό, άμεσο ηλιακό φως μπορεί να αυξήσει τις θερμοκρασίες σε επίπεδα που αναστέλλουν την παραγωγή λυκοπενίου. Το κλάδεμα των φύλλων από τις ώριμες ντομάτες για να τους δώσει περισσότερη έκθεση στον ήλιο μπορεί επίσης να προκαλέσει σημάδια και σκάσιμο.

Πάρα πολύ νερό

Η υπερβολική άρδευση δημιουργεί αναερόβιες συνθήκες εδάφους και επομένως  προκαλεί τον θάνατο της ρίζας, την καθυστερημένη άνθιση και διαταραχές του καρπού καθώς και συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ασθενειών.

Ανεπαρκή θρεπτικά συστατικά

Οι ντομάτες απαιτούν πολλά θρεπτικά συστατικά και μικροθρεπτικά συστατικά σε όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ο φώσφορος και το κάλιο είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την παραγωγή και τη σύνθεση του λυκοπενίου στους καρπούς. Ανεπαρκείς ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν αργή ή ανομοιόμορφη ωρίμανση. Όταν εμφανιστούν οι πρώτοι μικροί καρποί στο φυτό, τροφοδοτήστε με λίπασμα υψηλότερο σε φώσφορο.

Έλλειψη κλαδέματος

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ντομάτες καθορισμένου τύπου που παράγουν πολλούς καρπούς ταυτόχρονα. Το πρώιμο κλάδεμα των φυτών της τομάτας σας έχει ως αποτέλεσμα καρπούς υψηλότερης ποιότητας που ωριμάζουν πιο εύκολα και γρήγορα. Οι αναρριχώμενες ποικιλίες ντομάτας χρειάζονται κλάδεμα κατά την καλλιέργεια, καθώς διαθέτουν έντονη βλάστηση και ζωηρή ανάπτυξη που ανάλογα την ποικιλία ξεπερνάει σε ύψος τα 2 με 3 μέτρα. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τραπεζαρία: 3 τρόποι για να φτιάξετε το στιλ της αυτό το φθινόπωρο

Her News

Τι να κάνεις αν τα λαμπάκια στο δέντρο τελικά..είναι λίγα!

Her News

Πότε πρέπει να ξεκινήσετε τη διακόσμηση για την άνοιξη;

HerNews ka