HerNews.gr
Fitness

Η γυμναστική μόνο τα Σαββατοκύριακα είναι καλή για την καρδιά

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η γυμναστική μόνο τα Σαββατοκύριακα είναι καλή για την καρδιά σας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι αθλούνται το Σάββατο και την Κυριακή είχαν παρόμοια καλή υγεία με εκείνους που γυμνάζονταν πιο τακτικά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που διαπιστώνει ότι μια συγκεντρωμένη περίοδος άσκησης μπορεί ακόμα να είναι χρήσιμη για την υγεία της καρδιάς. Η τακτική γυμναστική είναι ένας στόχος για πολλούς, αλλά η δουλειά και η ζωή μπορούν να το κάνουν δύσκολο. 

Όσα έδειξε η μελέτη

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 89.000 ανθρώπους που συμμετείχαν. Οι ερευνητές εξέτασαν συγκεκριμένα τη σχέση μεταξύ των προτύπων άσκησης των συμμετεχόντων και των καρδιακών προβλημάτων που ανέφεραν οι ίδιοι.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που επικεντρώνονταν στη γυμναστική τους το Σαββατοκύριακο είχαν τον ίδιο μειωμένο κίνδυνο με εκείνους που έκαναν γυμναστική όλη την εβδομάδα.

«Η αυξημένη δραστηριότητα, ακόμη και όταν συγκεντρώνεται μέσα σε μία έως δύο ημέρες κάθε εβδομάδα, μπορεί να είναι αποτελεσματική», κατέληξαν οι ερευνητές.

Σε γενικές γραμμές συνιστάται η σωματική δραστηριότητα για τους ενήλικες να είναι τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης την εβδομάδα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να θεωρούν ότι χρειάζεται να εργάζονται για έναν ορισμένο αριθμό λεπτών ή ωρών την ημέρα. Αλλά δεν προσδιορίζει κανένας το πώς πρέπει να κατανεμηθεί αυτός ο χρόνος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη δεν ανακάλυψε γιατί συνέβη αυτό, απλώς ανακάλυψε έναν σύνδεσμο. Ωστόσο, οι γιατροί λένε ότι τα ευρήματα φαίνεται να υποδεικνύουν ότι το να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης είναι αυτό που έχει σημασία.

Η γυμναστική στο σύνολό της είναι σημαντική για την καρδιαγγειακή υγεία. Δεν παίζει ρόλο πότε θα κάνετε τις προπονήσεις σας. Επηρεάζει θετικά την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Η τακτική σωματική δραστηριότητα ενισχύει τον καρδιακό μυ και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ταυτόχρονα μειώνει την κακή χοληστερόλη κι αυξάνει την καλή χοληστερόλη.

Μπορείς να γυμναστείς όταν έχεις περίοδο;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι χρειάζεται ο οργανισμός μας μετά το Πάσχα;

Her News b

Τι πρέπει να τρως πριν από έναν αγώνα δρόμου

Her News

Βότανα: Το ήξερες ότι η ρίγανη έχει μαγικές ιδιότητες;

Her News