HerNews.gr
Σχέσεις

Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική στον σύντροφό σας

Όταν είστε σε μια μακροχρόνια σχέση, θέλετε να είστε ο καλύτερος εαυτός σας. Όχι μόνο για τον σύντροφο που έχετε, αλλά και για τη ζωή που χτίζετε ως ομάδα.

Είναι σημαντικό οπότε να ασκείτε εποικοδομητική κριτική στον σύντροφό σας και να μην τον αντιμετωπίζετε ως αντίπαλο. 

Ακόμα κι αν τα πάτε καλά ως ζευγάρι, η εύρεση των κατάλληλων λέξεων για να μεταδώσετε τη θετική φύση της εποικοδομητικής κριτικής σας μπορεί να είναι δύσκολη και, επομένως, να είναι πολύ εύκολο να ακουστείτε πιο επικριτική.

Διαλέξτε την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε στον σύντροφο

Αφού δουλέψατε και οι δύο, με κάποιο τρόπο καταφέρατε να φτιάξετε κάτι για δείπνο, και επιτέλους κάθεστε να παρακολουθήσετε ένα επεισόδιο από μια σειρά στο Netflix. Τότε μπορεί να σκεφτείτε να κάνετε μια συζήτηση με τον σύντροφό σας. Ή να θέλετε να του μιλήσετε ακριβώς πριν σβήσετε τα φώτα και κοιμηθείτε. Και, φυσικά, αν ο σύντροφός σας είχε μια από αυτές τις καθόλου καλές μέρες, μάλλον δεν είναι καμία από τις δύο κατάλληλη στιγμή για κουβέντες.

Είναι ζωτικής σημασίας να είστε και οι δύο σε κατάλληλη συναισθηματική κατάσταση για να δίνετε και να λαμβάνετε σχόλια. Αυτό σημαίνει ότι είστε και οι δύο ήρεμοι, δεν είστε πολύ κουρασμένοι, δεν πεινάτε υπερβολικά και δεν αποσπάτε η προσοχή σας.

Είναι καλύτερο να ασκείτε εποικοδομητική κριτική στον σύντροφο σας όταν υπάρχει χρόνος για ανοιχτό διάλογο για να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμά σας είναι σαφές και να ακούσετε και να συζητήσετε την αντίδραση του συντρόφου σας.

Κρατήστε το σύντομο

Ο σύντροφός σας μπορεί να είναι ανοιχτός στο να λάβει μερικά σχόλια. Αλλά ίσως δεν θέλει μια τρίωρη διάλεξη που αποκαλύπτει όλους τους τρόπους με τους οποίους δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Όσο μπορείτε, κρατήστε την εποικοδομητική κριτική σας σύντομη και γλυκιά, ώστε να μην μετατραπεί σε μονόλογο και μετά σε λογομαχία. Εκφράστε λιτά κι όσο μπορείτε περιεκτικά όσα θέλετε να πείτε και κάντε διάλογο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα από το dating;

HerNewskl

Σεξτινγκ: Τι είναι και πως να το κάνεις σωστά

Her News b

Με χώρισε από το πουθενά , τι να κάνω ;

Her News b